• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

11.09.2024

11:03

Umro Splinter! Preminuo glumac koji je davao glas u "Nindža kornjačama" (FOTO)

printskrin drustvene mreze

Showbiz

Umro Splinter! Preminuo glumac koji je davao glas u "Nindža kornjačama" (FOTO)

Podeli vest

Glumac Piter Renadej, koji je davao glas za čuveni crtani film "Nindža kornjače", pronađen je mrtav u 89. godini.

Piter Renadej, najpoznatiji po ulozi originalnog glasa majstora Splintera, pronađen je mrtav u svojoj kući u Burbanku u Kaliforniji u nedelju nakon što je policija svratila da proveri da li je dobro, a nakon telefonske dojave.

Policija je u utorak za TMZ potvrdila vest o njegovoj smrti.

Mediji su izvestili da je Renadej najverovatnije umro prirodnom smrću.

Renadej je prvi put dobio ulogu Hamato Jošija/Splintera, mentora istoimenih kornjača od 1987. do finala emisije 1996. godine.

 

 

Pored toga, njegov glas smo mogli da čujemo u Transformersima, Betmenu, Supermanu, više Diznijevih filmova, kao što je glas Milkman-a i Le Petit Cafe Chef-a u Aristocats-ima, i raznim video igrama.

Čak je pozajmio svoj glas atrakcijama u Diznijevim parkovima za 20.000 liga pod morem Volta Diznija (kao kapetan Nemo), Dvoranu predsednika (kao Abraham Linkoln od 1994–2008) i Diznilend verziju "Mnoge Vinijeve avanture" Puh (kao narator).

Zvezda je prethodno bila u braku sa Florens 'Flo' Danijel od 1979. do njene smrti 18. februara 2011. godine. Njegova pokojna supruga radila je kao sekretarica u muzičkom odeljenju studija Volt Dizni više od tri decenije, prenosi Dejlimejl.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija