• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

02.10.2024

11:49

Snima se film o gej vezi Džejmsa Dina! Reditelj traži pravog glumca koji će igrati najvećeg holivudskog zavodnika

wikipedia.org

Showbiz

Snima se film o gej vezi Džejmsa Dina! Reditelj traži pravog glumca koji će igrati najvećeg holivudskog zavodnika

Podeli vest

U pripremi je film koji će istražiti lični život legendarnog glumca Džejmsa Dina, između ostalog njegovu gej vezu sa pokojnim piscem Vilijamom Bastom.

Scenarista i reditelj Gaj Gvido stekao je prava na memoare Vilijama Basta iz 2006. "Surviving James Dean" i planira da snimi istoimeni biografski film. Nakon što je napisao scenario, Gvido je počeo da se sastaje sa potencijalnim producentima i u procesu je pronalaženja prave glumačke ekipe za ključne uloge.

U svojoj knjizi, Bast je opisao susret sa Džejmsom Dinom u pozorišnom programu UCLA u dobi od 19 godina i napisao da su njih dvojica postali cimeri, bliski prijatelji i na kraju ljubavnici. Bast je tvrdio da su svoju vezu držali privatnim da ne bi ugrozili glumčevu karijeru.

Foto: Printscreen/Youtube

Džejms Din

I dok je zvezda u usponu imala ljubavne veze sa ženskim zvezdama, Bast se nadao da će se on i Din uskoro ponovo spojiti i živeti zajedno. Pet godina nakon što je upoznao Basta, Din je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1955. u dobi od 24 godine, a dva njegova filma, "Buntovnik bez razloga" i "Div", objavljena su posthumno.

Gvidov scenario je smešten od prvog sastanka između Basta i Dina do smrti glumca 30. septembra 1955. godine, a najava ovog biografskog filma je zakazana na godišnjicu Dinove smrti. (Bast je umro 2015. u 84. godini.) Film će se fokusirati na Basta i Dina i kretanje u njihovom evoluirajućem odnosu kao i na Basta koji se tokom 1950-ih miri sa tim da je gej.

- Ja sam obožavatelj Džejmsa Dina od svoje 18. godine, tako da sam znao za njegovog "prijatelja" Vilija, čak i kada je holivudska mašina isprala informacije o njihovoj vezi - kaže Gvido u izjavi i dodaje:

Foto: Printscreen/Youtube

Džejms Din

- Kao filmski stvaralac, volim da pričam priču o životu slavne ličnosti u periodu njihovog punoletstva. Kao gej muškarca, posebno me je privukla Bastova jedinstvena priča.

Gvido je usredsređen na to da opravda priču pažljivim odabirom glumaca za uloge Dina, Basta i glamurozne samohrane majke Basta. Reditelj je ranije režirao igrani film "Madonna and the Breakfast Club", koji je premijerno prikazan na Hulu-u 2020.godine, piše Hollywood Reporter.

Opsednut sam time da dobijem pravi izgled kada je u pitanju kasting i režija filma o poznatoj ličnosti. Želim da se ljudi osećaju kao da gledaju pravog Džejmsa Dina na ekranu - rekao je Gvido.

Foto: Printscreen/Youtube

Džejms Din

Filmska verzija "Surviving James Dean" još nema finansiranje, ali Gvido se nada da će pronaći pravu formu nakon nedavnih sastanaka o projektu.

Želim da pronađem pravi tim za partnerstvo. Producenti koji razumeju težinu i važnost ovakve priče, posebno u današnjoj podeljenoj društvenoj klimi - istakao je reditelj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Brnabić otvorila manifestaciju "Radost Evrope" u Beogradu
Društvo

Brnabić otvorila manifestaciju "Radost Evrope" u Beogradu

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić rekla je danas na otvaranju manifestacije "Radost Evrope" u Narodnoj Skupštini da su deca najbolji ambasadori mira i saradnje u svetu, kao i da odrasli treba da se ugledaju na to u ovim izazovnim vremenima.

02.10.2024

13:03

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija