• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2019

12:29

NEVIĐENI PEH! Svi se smejali kada su u Senkama nad Balkanom videli OVAJ DETALJ

Zanimljivosti

NEVIĐENI PEH! Svi se smejali kada su u Senkama nad Balkanom videli OVAJ DETALJ

Podeli vest

Društvene mreže se usijale, svi prepričavaju novu epizodu

Publika je poludela za novom sezonom serije "Senke nad Balkanom". Svaka nova epizoda sve više šokira, a u poslednjoj se potkrala i jedna greška, koju nismo mogli da ne primetimo.

S*KS KAKAV SRBIJA NIJE VIDELA! Mladi glumac zadovoljavao voditeljku RTS-a na MERDEVINAMA! Vrele SCENE (FOTO)

NAJVRELIJE SCENE SE*SA NA SRPSKOJ TV IKADA! Nataša Ninković u VRELOJ AKCIJI sa 12 godina mlađim kolegom! (FOTO)

Naime, radnja serije smeštena je u 1934. godinu, a, koliko znamo, tada nisu postojali ovako savremeni automobili, poput Mini Kupera?

Foto: printscreen

U jednom od kadrova gde je Leona Paraminski, koja tumači lik Marije Oršić, pojavila su se dva automobila koja nikako nisu smela da se pojave.

LEZBO-AKCIJA SA HRVATICOM! Potpuno GOLA Marija Bergam uživala u odnosu sa ženom - scena za pamćenje! (VIDEO)

Oku najvernijih fanova serije to nije moglo da promakne, a potom je izvesna scena počela da se deli i na društvenim mrežama.

Foto: youtube printscreen/Senke nad Balkanom

Ovo nije prvi put da se snimateljima i montažerima ove serije potkrade greškica, u jednoj od epizoda videla se i antena na krov, koja takođe nije postojala u to vreme.

Ali, ako se vodim onom starom izrekom - ko radi, taj i greši.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mihailo

pre 4 godine

Mnogo veča je greška smestiti Kneza Pavla u Beli Dvor 1934 a zgrada je završena tek 1937 i to posle atentata na Kralja. Pa još na podu kao u sred useljenja u dvor i poznata slika El Greka koja nikad nije bila vlasništvo kneza čak i ni njena kopija ...Ovo su greške koje dovode u pitanje kompletnu seriju. Đavo leži u detalju.

Eto

pre 4 godine

I u filmu Gladijator iznad arene prelece avion, pa sta? Nego, Bjeli su toliko dobre serije, da hajde malo da ga pljujemo!

Vlado

pre 4 godine

Bravo za komentar.Mnogo "veći" režiseri su grešili, ali ovim našim "stručnjacima za sve" a posebno ovom "istoričaru" smeta i slika El Greka, ko da je to najbitnije. Pazi ON "dovodi u pitanje celu seriju" ???!!!

mihailo

pre 4 godine

Da, upravo tako sve je posredno u pitanju. Cela serija. Smestiti kneza u dvor koji je u useljenju u 1934 godinu i sa rekvizitima, kojima tu nije mesto dovodi u sumlju celu priču oko gradnje spomenika na Avali a to je nit serije koja povezuje skoro sve .U realnom vremenu useljenja u Beli dvor 1937 -1938 spomenik na Avali, zapravo ceo kompleks sa hotelom je praktično građevinski bio završen i dovodi u pitanje ulogu samog kneza u procesu projektovanja i gradnje spomenija a kralj Aleksandar je još živ i zdrav i vodi glavnu reč oko projektovanja spomenka... A, to opet čini lik samog Meštrovića izuzetno problematičnim. Sa nekim stvarima se nemože diletantski igrati čak ni na filmu.

mihailo

pre 4 godine

Do smrti Kralja Aleksandra knez Pavle je marginalna ličnost u Kraljevini. Postoji ozbiljna indicija da je knez Pavle odmah po objavljivanju smrti kralja sakrio originalan testament i sebe proglasio za jednog od tri namesnika da bi kasnije drugu dvojicu namesnika potpuno potisnuo. Za sebe je Beli dvor koji je bio u izgradnji 1934 i bio namenje za sinove kralja Aleksandra završio kao svoju rezidenciju koja je dekorisana po njegovom ukusu u engleskom stilu Adam. Stari dvor u kome je bio kralj Aleksandar je u "Vizantisko - srpskom" stilu. Beli dvor je kopija palate White Lodge u Londonu. Poznato je da Kraljica Marija nikad nije bila u dobrim odnosima sa Pavlom... Pavle je bivao optužen da želi da se dokopa prestola i da on postane kralj. Ovo nikada nije dokazano ali odnosi sa kraljicom Marijom su bili uvek ZATEGNUTI...do kraja njenog života. Puno važnih događaja se desilo u razmaku od samo pola dekade i zato je NEPHODNO držati se KALENDARA. i činjenica.

Srele Radic

pre 4 godine

“...jednoj od epizoda videla se i antena na krov...” Evo i vama se potkrao pogrešan padež!

Gang

pre 4 godine

Ако тражимо длаку у јајету, користи се и зипо упаљач који тада још није био у производњи, бар сам тако прочитао... Али све су то ситнице спрам заплета и одличне глуме свих глумаца, без грешке је у стварима које су битније од једног минија. Серија ме по начину снимања подсећа на страну серију о бандама бир??? Немогу сада да се сетим назива али ми је тотално исти фазон слике, кадеова, кретање камера, боје итд

KrakenBgd

pre 4 godine

Ako ces tako, svi glumci nose naocare sa antirefleksom, da li je on postojao tad? Odgledao sam celu sezonu serija je predobra i odlicna, puta zavrzlama. Samo se kod nas uvek trazi neka dlaka u jajetu. Svaka cast za Bjelu i ekipu. Dace bog pa da bude i treca sezona.

Gavrilo

pre 4 godine

I u Ben Huru Carlton Heston ima sat na ruci pa sta ???? da moda to ne umanjuje vrednost filma !!!!!!!!

Bokiboks

pre 4 godine

Nije problem serijaa,vec televizija i reditelj Jadnici

Milan1

pre 4 godine

Najbolja domaća serija svih vremena! Bjela, respect!

Miki

pre 4 godine

Ovakav tekst pun malicioznosti me ne cudi. Treba da se insistira ba sitnicama a kad smo glrdali seriju o nasem caru koja jw bas trebala da bude reprezentativna i koju je drzava finansirala, tada su botovi i kvazi novinari cutali. Dobra serija. Bjela, svaka cast!

Ne treba cepidlačiti

pre 4 godine

Greške čine seriju još šarmantnijom!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija