• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: klix.ba/informer.rs

01.12.2019

10:18

OVA JABUKA NE MOŽE DA SATRULI! Amerikanci izmislili novu sortu KOJU MOŽETE DA DRŽITE GODINU DANA, a da je ona I DALJE RUMENA! (VIDEO)

Zanimljivosti

OVA JABUKA NE MOŽE DA SATRULI! Amerikanci izmislili novu sortu KOJU MOŽETE DA DRŽITE GODINU DANA, a da je ona I DALJE RUMENA! (VIDEO)

Podeli vest

Nova sorta jabuke pod nazivom Kosmik krisp, za čije razvijanje su naučnicima bile potrebne dve decenije i koja navodno traje do godinu dana u frižideru, od danas je u prodaji u SAD

Ova američka sorta jabuke nastala je na Državnom univerzitetu Vašington još 1997. godine.

Lansiranje čvrste, sveže i sočne jabuke koštalo je 10 miliona dolara.

Trenutno je dostupna isključivo u SAD, međutim, početkom naredne godine stiže i na police prodavnica u svetu.

Dobijena je ukrštanjem dve već postojeće sorte jabuka, kako bi se stvorila još slađa, hrskavija i sočnija voćka koja, ukoliko se skladišti na odgovarajući način, može ostati sveža i do godinu dana.

LISTA 25 NAJLEPŠIH TORTI za za svečane prilike! (FOTO/VIDEO)

Foto: Pixabay

Danas širom Vašingtona raste više od 12 miliona stabala ovog drveta, a voćnjaci prekrivaju oko 12.000 hektara. Procenjuje se da će uzgajivači od prodaje ukupno zaraditi 30 miliona dolara.

KOJA JE NORMALNA VELIČINA PENISA? Muškarci, obratite pažnju!
 

Sorta je prvenstveno bila poznata kao WA38, a naziv Kosmic krisp inspirisan je raspršenim sitnim belim mrljama po njenoj tamnocrvenoj kori, koja podseća na noćno nebo.

MALI ŽELJKO ODRASTA U NEREDU? Miljana POKUŠALA BEKSTVO iz Zadruge - kamere zabeležile HAOS U APARTMANU!


Najpopularnije sorte jabuke s ovog podneblja, Golden Delišes i Red Delišes, suočile su se sa žestokom konkurencijom Pink Ledi i Rojal Gala. Jabuke su, inače, nakon banana najprodavanije voće u SAD.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 4 godine

Ako su je ameri izmislili, mora da je izuzetno zdrava i puna vitamina, isto kao i njihovi GMO proizvodi ! ! ! !

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija