• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

26.12.2019

22:20

DA LI VAM JE SRCE U DOBROM STANJU? Saznajte to uz pomoć POSUDE SA VODOM - Evo na koji način!

Zanimljivosti

DA LI VAM JE SRCE U DOBROM STANJU? Saznajte to uz pomoć POSUDE SA VODOM - Evo na koji način!

Podeli vest

Otkrićemo vam kako za samo pola minuta saznate ono što vas zanima

Koliko je srce snažan organ pokazuje i činjenica da može da kuca čak i kada je van tela. Svako od nas trebalo bi da vodi računa o njemu i da čini sve kako bi ostalo zdravo što duže. Otkrićemo vam kako za samo pola minuta možete da saznate da li vam je srce u dobrom stanju ili ne.

Foto: Shutterstock

Sipajte ledenu vodu u posudu dovoljno veliku da u nju možete da potopite obe šake. Dodajte i led, ako je potrebno. Stavite ruke u vodu i držite ih u njoj tačno 30 sekundi. Na osnovu ovoga ćete znati kako vaša krv reaguje u kontaktu sa hladnoćom. Postoje dve mogućnosti: ako su vam prsti pocrveneli, to su dobre vesti.

Foto: Printscreen You Tube/rts

Naime, to govori da nemate problema sa dovodom kiseonika u krvotok i da su vam srce i cirkulacija krvi dobri. Ukoliko su vam prsti pobeleli ili pomodreli, čak i blago poplaveli, najverovatnije imate problema sa cirkulacijom. Do ovoga dolazi kada imate nizak nivo kiseonika u crvenim krvnim zrncima ili ako vam je loš dotok kiseonika u krv.

Zagrejte ruke i masirajte ih sve dok ne postanu normalne boje. Međutim, ako se to ubrzo ne dogodi, trebalo bi da se posavetujete sa doktorom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija