• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/novac.hr

30.12.2019

12:40

VIŠI OD AJFELA, TRI TORNJA I 214 MILIONA DOLARA! Ovo je drugi NAJDUŽI MOST NA SVETU, evo gde se nalazi (VIDEO)

Zanimljivosti

VIŠI OD AJFELA, TRI TORNJA I 214 MILIONA DOLARA! Ovo je drugi NAJDUŽI MOST NA SVETU, evo gde se nalazi (VIDEO)

Podeli vest

Kinezi prave most koji će biti drugi najveći na svetu!

Pingtang most trebalo bi da bude dug oko 2.135 metara, a povezivaće ruralne gradove u provinciji Guejdžou na jugu zemlje. Biće to drugi najtuži putnički most na svetu.

Za gradnju ovog zapanjujućeg vijadukta trebalo im je oko 3 i po godine, a u ceo projekt potrošeno je oko 1,5 milijardi juana, odnosno nešto više od 214 miliona dolara.

Novi most imaće tri tornja, od čega se onaj najviši izdiže na 332 metara visine. Poređenja radi, ovaj toranj za 26 metara je viši od londonskog nebodera Šard, te 32 metra od Ajfelovog tornja u Parizu.

Ovo je samo jedan u nizu rekordnih projekata na kojima rade kineski stručnjaci. Prošle godine otvorili su i najveći svetski most preko mora, koji je dug neverojatnih 55 kilometara, a koji povezuje Kinu, Hong Kong i Makao.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Darko

pre 4 godine

А колико оно беше кошта мост на Ади?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija