• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.04.2020

07:02

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE NAUČNIKA! Zbog koronavirusa upravo je ZABELEŽENA NEVEROVATNA PROMENA ZA ZEMLJINOJ LOPTI

Zanimljivosti

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE NAUČNIKA! Zbog koronavirusa upravo je ZABELEŽENA NEVEROVATNA PROMENA ZA ZEMLJINOJ LOPTI

Podeli vest

Neverovatno otkriće!

Naučnici koji nadgledaju količinu vibracija na površini zemlje primetili su da one značajno opale, a razlog tome je zaključavanje gradova širom sveta zbog pandemije koronavirusa.

 

 

 

Podaci koje je prikupio Britanski geološki institut navode da seizmometri širom Londona pokazuju pad nivoa buke, a slično je primećeno u Parizu, Briselu, Los Anđelesu i Oklandu. Ovi nivoi buke slični su onima koji se beleže tokom božićnih praznika, ali sada traju duže.
Kreiran je i objavljen je i jedan od grafikona koji to pokazuje.

 


Kako su naveli naučnici, ovo stanje ima jednu veliku koristi, a to je da ljudi koji se bave proučavanjem mogućnosti zemljotresa sada mogu bolje da ih otkriju, kada uporede nivo buke sa i bez ljudske aktivnosti.

 

Kažu da, ukoliko možemo da uočimo zvukove koje stvaraju ljudi, možemo ih i ukloniti iz naših podatak kako bi predvideli i oni slabije zemljotrese.

 


 Istraživači širom sveta koristili su tehniku iz Londona kako bi napravili sopstvene grafikone, pa su potvrde o smanjenu buke i vibracija stigle iz Amerike, Novog Zelanda, Francuske..
 Neki od naučnika tvrde da bi pad ove seizmičke buke mogao da bude koristan i za predviđanje aktivnosti vulkana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Soylent Green

pre 4 godine

I hajde sad neko OPET da se zgrozi kad kazem da se covecanstvo P R E N A K O T I L O i potpuno urnisalo Zemlju! Dakle, ili cemo se sami "privesti kulturi" ili ce nam Zemlja pojazati cija majka crnu vunu prede. Realno, nama sto pazarimo jednom nedeljno od 4 do 7 mozda to i nije bas toliko bitno, ali vreme je da se takozvana omladina bas dobrano uzme u pamet!

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija