• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

18.05.2020

10:23

(FOTO) AUTOPUT KOJI PROLAZI "KROZ" 4. SPRAT ZGRADE U CENTRU - neverovatni prizori koji obilaze svet

Zanimljivosti

(FOTO) AUTOPUT KOJI PROLAZI "KROZ" 4. SPRAT ZGRADE U CENTRU - neverovatni prizori koji obilaze svet

Podeli vest

Ovakav autoput sigurno niste još videli!

Zbog nedostatka prostora i velike gužve gradske vlasti Kaira su odlučile da izgrade pravi auto-put koji prolazi kroz centar grada. Investicija se meri stotinama miliona dolara, a radovi su već skoro u završnoj fazi. Međutim ovaj auto-put izazvao je gnev građana koji stanuju u soliterima gde saobraćajnica prolazi. Naime, buka i nedostatak svetlosti uništili su cene njihovh stanova koji se sada pretvaraju u magacinske prostore.Loše planiranje ili loša odluka dovela je desetine hiljada porodica u Kairu u nezavidan položaj. Auto-put prolazi u visini četvrtog sprata i do stanova te visine ne dopire ni tračak svetlosti.

Vlasnici stanova ne znaju šta da rade, niko neće da ih kupi ali su možda našli alternativno rešenje.

"Pretvorićemo stanove u magacinske prostore i kancalarije. Da bi dobili više prostora, pošto su stanovi mali, moraćemo da se udružujemo da bi bili konkurentni", navodi stanovnik Kaira Osama Faez. 

Međutim, pošto auto-put ide visinom četvrtog sprata, ima još pojava koje smetaju stanarima kojima svetlsot nije uskraćena.

"Buka od petog do osmog sprata biće nesnosna. Ne znamo kako će se to rešiti. Jedino da se napravi neka vrsta tunela, ali i tu će nekoliko spratova ostati uskraćeno za sunčeve zrake. Za sada jođ čekamo da sve počne da radi pa ćemo onda pisati peticije", ističe Faez.

Kairo je inače poznat po prenaseljenosti. Poznato je staro groblje gde beskućnici žive i napravili su pravo naselje.

Međutim, ovaj auto-put kroz centar iznuđen je, kažu u gradskoj upravi, jer saobraćajne gužve u ovom gradu postaju nepodnošljive. Dodaju da će novi auto-put kroz centar biti spas za saobraćaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija