• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2020

11:46

''IZAĐI MI NA TEGLU'' karavan počinje 7. sezonu - EVO DETALJA O NAJVEĆEM GASTRONOMSKOM takmičenju!

Zanimljivosti

''IZAĐI MI NA TEGLU'' karavan počinje 7. sezonu - EVO DETALJA O NAJVEĆEM GASTRONOMSKOM takmičenju!

Podeli vest

Jesen stiže, a sa njom i ajvar!

U predstojeći petak tradicionalno počinje još jedna, sedma po redu, sezona čuvenog karavana
„Izađi mi na teglu“ koji će uz velike napore ipak uspeti da se održi u ovoj godini i da obiđe „još jedan krug“ u svojoj potrazi za idealnim receptom za „srpski kavijar“ – koga još volimo da zovemo i gospodar svake trpeze.

PRAVE SE LUDI, KRIJU BIVŠE ŽENE! Niko nikad nije VIDEO LANETOVU BIVŠU, a OVA novinarka je VOJINOVA PRVA SUPRUGA!

Pored složene situacije u kojoj se kreativna industrija nalazi usled posledica prouzrokovanih pandemijom virusa COVID 19, omiljeni gastronomski karavan svih kulinarskih majstora ali i gurmana, ipak je pronašao način da se realizuje u 2020. godini na bezbedan način, poštujući preporuke zdravstvenih institucija.

Foto: Boško Karanović

Pod nešto izmenjenim pravilima, a uz poštovanje opštih mera predostrožnosti, ovogodišnji karavan će se održati u čak 12 gradova. Učesnici će moći da se prijave za takmičenje isključivo ukoliko tim formiraju članovi istog domaćinstva ili uskog kruga prijatelja. Broj učesnika po takmičarskoj ekipi sveden je na maksimalnih 6, dok je ukupan broj ekipa smanjen sa 15 na 10 po gradu. Svi takmičarski štandovi nalaziće se na bezbednoj međusobnoj udaljenosti, najmanje 3 m od centra štanda. Takmičarima će biti obezbeđene maske i higijenske rukavice, kao i dezinfekciona sredstva. Tokom takmičenja, učesnicima će biti ograničeno kretanje, osim za neophodne potrebe kada će biti u obavezi da održavaju bezbednu fizičku distancu i da izbegavaju grupisanje.

DA LI STE MEĐU NJIMA? Ovo je 10 najčešćih PREZIMENA u Srbiji!

Kao i svake godine, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje: kompletno opremljeni takmičarski štand, paprika, drva, tegle, ulje, šećer i so. Na takmičarima je da, kao i uvek, ponesu svoj pribor za pripremanje ajvara ali i da se noružaju strpljenjem i zdravim takmičarskim duhom.

Inače, u proteklih šest sezona karavan je obišao 160 gradova, imao je oko 3.000 takmičarskih ekipa i 18.000 učesnika. Takmičari su ispekli preko 750.000 komada paprike ,a napunjeno je oko 30.000 tegli ajvara. Manifestaciju je do kraja šeste sezone posetilo čak 750.000 posetilaca!

Foto: Boško Karanović

OTAC PREDRAG NASAMARIO MEŠTANE! Pojeo hranu umesto pokojne babe - A ZBOG CEDULJE KOJU JE OSTAVIO ISPOD PASULJA SVI SE SMEJU! (VIDEO)

Još jedna sjajna vest je da će se i ove godine pod pokroviteljstvom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i uz podršku Privredne komore Srbije i Ministarstva poljoprivrede, i održati Edukativni centar „Nove snage preduzetništva“ koji će biti posvećen najaktuelnijoj temi, a to su izazovi sa kojima se suočava privreda tokom pandemije, i eventualnim načinima za prevazilaženje ekonomske krize i prilagođavanje novom poslovnom okruženju, kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou.

Više informacija na:

www.izadjiminateglu.rs

https://sr-rs.facebook.com/izadjiminateglu/

https://www.instagram.com/izadji_mi_na_teglu/

BONUS VIDEO:

Ovaj snimak je šokirao svet... Čuvala je hamburger i pomfrit 24 godine, a evo šta je zatekla kad je otvorila kesu!

PROBALI SMO NAJČUDNIJE POSLASTICE U SRBIJI! Sladoled od ajvara, na pljesku da ga metneš, kad probaš tamnjaniku ko da si u crkvi... a tek pirotski kačkavalj!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija