• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

03.12.2020

14:09

OGLASILA SE NASA! Otkrili su šta je misteriozni objekat koji je proleteo PORED ZEMLJE

Zanimljivosti

OGLASILA SE NASA! Otkrili su šta je misteriozni objekat koji je proleteo PORED ZEMLJE

Podeli vest

Misteriozni objekat koji kruži oko zemlje nije asteroid, već raketa stara 54 godine, potvrdili su danas astronomi NASA.

Objekat koji je primećen teleskopom na Havajima potvrdio je da je u pitanju raketa, prenela je laboratorija NASA iz Pasadene u Kaliforniji.

U početku su mislili da je asteroid

Kada je otkriven u septembru, za objekat se verovalo da je asteroid, međutim, jedan od glavnih eksperata u NASA, Pol Čodas, brzo je posumnjao da je u pitanju Kentaur raketa iz misije Survejor 2, koja je proglašena neuspešnom 1966, nakon što nije uspela da sleti na Mesec.

PORED ZEMLJE JE UPRAVO PROLETELO NEŠTO ZA ŠTA NAUČNICI NEMAJU OBJAŠNJENJE! Nepoznati svemirski objekat izazvao pometnju, moguće je da će se uskoro ponovo pojaviti!

Kentaur je deset metara dugačak i tri metara u prečniku, preneo je AP. Čodasova tvrdnja se ispostavila tačnom kada je tim sa univerziteta Arizona, koji vodi Višnu Redi, upotrebio infracrveni teleskop sa Havaja da pogleda u misteriozni objekat i video da je to Kentaur iz misije iz 1971. godine.

Sledeći povratak 2036. godine

Kentaur kruži na oko 50.000 kilometara od zemlje, napustiće orbitu u martu i vratiti se da kruži oko Sunca, a njegov sledeći povratak se predviđa 2036. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija