• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.12.2020

11:22

KLASIČNA JELKA VAM JE DOSADILA? Trikovi kako da DEKORIŠETE DOM na potpuno DRUGAČIJI NAČIN - ukrasi koje možete SAMI DA NAPRAVITE (FOTO)

Zanimljivosti

KLASIČNA JELKA VAM JE DOSADILA? Trikovi kako da DEKORIŠETE DOM na potpuno DRUGAČIJI NAČIN - ukrasi koje možete SAMI DA NAPRAVITE (FOTO)

Podeli vest

Kako se bliže novogodišnji praznici, sve nas polako hvata euforija. Pošto je kuća mesto gde provodimo najviše vremena, pogotovo u toku pandemije, ukrasite je na što lepši način i napravite sebi pravi ugođaj.

Jelka je simbol Nove godine i praznika. Po običaju, u decembru svi kite svoje domove. Kako je 31. sve bliže, donosimo vam neke zanimljive načine kako da dekorišete prostor, ukoliko to već niste uradili.

Ako vam je klasična jelka dosadila, razumemo. Ima mnoštvo drugih ukrasa koji mogu da je zamene.

Foto: pixabay.com

Volite boho stil i asocira vas na leto i najlepše letnje haljine? Napravite svoju boho jelku!

Makrame je jedna od starijih tehnika ručnog rada - vezivanje čvorova. Tehnika u kojoj nema korišćenja mašine, ruke su vam jedini alat! Pa, ukoliko ste vešti napravite jednu takvu jelku koju ćete pričvrstiti za granu, a možete je ukrasiti lampicama i drugim detaljima.

 

 

Pomoću makrame možete napraviti i manje ukrase za klasičnu jelku, na koje niko neće ostati ravnodušan, sigurno.

Materijali koje možete koristiti su: koža, konoplja, vuna, pamučni kanapi... (moguće korišćenje i metala (žica).

Takođe, možete napraviti veliku novogodišnju zvezdu ili pahulju, koja će visiti na vratima ili zidu.

 

 

Ko ne voli hvatač snova? Sigurno imate barem jedan u svom stanu. Dopunite zalihe, pa i njih dekorišite u novogodišnjem stilu.

Hvatač snova možete okačiti na jelku ili ga ukrasiti lampicama (ako je veći, još bolje). On je takođe sjajan kao poklon, jer ima i jako značenje.

 

 

Može biti u više boja, uskladite ih sa ostalim ukrasima u prostoriji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barong Butik (@barongbutik)

 

Drvo uvek izgleda svedeno, a dovoljno lepo i elegantno. Pogotovo ako ga ukrasite na pravi način.

Napravite jelku od letvica, grančica ili šta vam već bude na pameti. Zakucajte sitne eksere na zid, pa tako ređajte. A na nju stavite, pa... Šta god želite.

 

 

Pronađite velike šišarke, pa po njima pospite lažni sneg. Zakačite petiljku ili ih jednostavno stavite u saksiju. Predivan detalj.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija