• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

26.12.2020

07:52

Radnici čistoće spasili mačku iz đubreta: Uskoro je usledio jedan poziv i NEVEROVATAN OBRT

Zanimljivosti

Radnici čistoće spasili mačku iz đubreta: Uskoro je usledio jedan poziv i NEVEROVATAN OBRT

Podeli vest

Mačka spasena iz kese u Centralnoj ruskoj fabrici za preradu otpada u Uljanovsku imenovana je za počasnu pomoćnicu regionalne ministarke za zaštitu okoline, objavili su ruski mediji

Na snimcima nadzornih kamera koji kruže internetom vidi se kako radnik u pogonu tokom sortiranja smeća iz zavezane plastične kese koja se našla na pokretnoj traci.

Pošto su videli snimak na društvenim mrežama iz regionalnog Ministarstva za zaštitu okoline Uljanovska su najavili da će spasena mačka biti imenovana za počasnog pomoćnika zaduženog za zaštitu divljih životinja.

„Vodimo mačku u naše ministarstvo i svi će zaposleni brinuti o njoj“, navodi ministarka Guljnara Rahmatulina.

 

 

Iz ministarstva su saopštili i da je radnik na preradi otpada, Mihail Tukaš, nagrađen za ovaj poduhvat.

„Mačka se nije oglašavala, niti se kesa micala. Morao sam da isečem kesu da bih proverio ima li metala u njoj. Samo sam radio svoj posao“, skromno kaže Tukaš.

Direktor postrojenja za preradu otpada napominje da je nesrećna životinja bila na korak od sigurne smrti.

Kako navode ruski mediji, ova mačka je bar treća životinja koju su radnici na selekciji otpada u pogonu koji je udaljen oko 700 kilometara od Moskve. Prethodno su u istom postrojenju spaseni jedan afričkijež, koji je dobio nadimak „Srećko" i dve kornjače.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija