• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.01.2021

08:25

ŠIFRA KOJA VREDI 220 MILIONA EVRA! Stefan ZABORAVIO lozinku koja može da mu donese OGROMNO BOGATSTVO! Ima još samo dva pokušaja!

Zanimljivosti

ŠIFRA KOJA VREDI 220 MILIONA EVRA! Stefan ZABORAVIO lozinku koja može da mu donese OGROMNO BOGATSTVO! Ima još samo dva pokušaja!

Podeli vest

Očajnom kompjuterskom programeru preostala su samo dva pokušaja da pogodi lozinku koja vredi 180 miliona funti, što je oko 220 miliona evra

 

Stefan Tomas pokušava da se seti šifre kojom je zaštitio mali čvrstom disku (hard drive), poznat i kao IronKey, kako bi mogao da dobije pristup bitkoinima. On ih ima ukupno 7.002, a vrednost jednoj juče je bila 25.637,95 funti. 

Stefan je izgubio je papir na kome je napisao lozinku. Uređaj omogućava deset pokušaja, a on je već iskoristio osam. Ako ne uspe u sledeća dva pokušaja, hard drive će biti trajno šifrovan i bogatstvo zauvek izgubljeno.

Foto: Pixabay

Bitkoin

Stefan je Bitkoine dobio 2011. godine kao nagradu za izradu animacije. Cena Bitcoina je u međuvremenu porasla - porastom od 720 procenata samo od marta 2020. godine. 

 

Očajan

Govoreći o svojoj blokadi, Stefan, koji živi u San Francisku, SAD, rekao je:

"Samo bih legao u krevet i razmislio o tome. Tada bih otišao do računara sa nekom novom strategijom i to ne bi funkcionisalo i ponovo bih bio očajan", rekao je Stefan. 

Mnogi drugi su se mučili da unovče kriptovalute jer su takođe zaboravili lozinke. Usluga oporavka novčanika, koja pomaže u pronalaženju izgubljenih digitalnih ključeva, saopštila je da dnevno prima 70 zahteva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hd disk

pre 3 godine

HD disk otvoraju firme za spasavanje podataka izvade disk i stave na drugu elektroniku i iscitaju ga.

Nesudjeni milioner

pre 3 godine

Od ovog sam jadniji samo ja, koji ih nisam kupio kad su bili 70 dolara a ja imao pune džepove eura.Umesto toga odlučio da ih ne kupim i odoh na Tajland da jebem kurve.Sad sam na birou.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija