• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dnevno.rs

17.02.2021

18:15

TRAČARA, PROVODADŽIJA, SAMOTNJAK - POSTOJI DEVET TIPOVA KOLEGA SA POSLA! U kojoj grupi ste Vi?

Zanimljivosti

TRAČARA, PROVODADŽIJA, SAMOTNJAK - POSTOJI DEVET TIPOVA KOLEGA SA POSLA! U kojoj grupi ste Vi?

Podeli vest

Užurbanost radnog mesta može izvući iz nas najgore i najbolje. I to je u redu – svi mi imamo unutrašnje, sukobljene strane. Imamo mane i slabosti, a njihova jedinstvena kombinacija nas čini jedinstvenima

Mikromenadžer

Niko ne želi da bude mikromenadžer jer ih niko ne voli. Ali, mikromenadžer je sveprisutan – ne možete ga izbeći ni u jednoj oblasti i nalazimo ga u svim radnim okruženjima. Bez sumnje, imate ih u kancelariji. Prepoznaćete ih po njihovom kompulzivnom "obletačkom" ponašanju. Obično su mikromenadžeri menadžeri ili šefovi.

Oni žele da znaju kako se ko kreće, žele da budu upućeni u sve, a problem im predstavlja raspodela radnih obaveza.

Posvećeni kolega

Slično onom kolegi koji želi sam da postigne sve, posvećeni kolega ne može da kaže "ne". Ovaj tip osobe ostaje na poslu do kasno, uvek uzima na sebe više obaveza nego što može da postigne i želi da bude uključen u sve radne aktivnosti. Fino je imati ih, budući da upravo oni žele da se prihvate poslove od kojih svi beže.

Tračara

Ova ličnost zahteva pojašnjenje. Oni su najverovatnije velike tračare i privatno, a sada ovu svoju osobinu prebacuju na radno mesto. Klonite ih se pošto će vas uvući u svoje mutne "poslove".

Foto: pexels.com

"Posvećeni kolega" ne može da kaže ne

Provodadžija

Provodadžija može da vam poremeti radno okruženje ali na dobar način. To su kolege koje znaju sve. Oni su odlični u spajanju ljudi kako bi napravili što bolje timove.

Jednom kada naiđete na provodadžiju, čuvajte ga jer će vam trebati.

Samotnjak

Teško je reći da li su samotnjaci zaista usamljeni. Možda ne vole društvo drugih i nalaze da im samoća više odgovara. Samotnjake ćete prepoznati kada vidite da ih nigde nema: neće ih biti na proslavama, niti na pauzama.

Slično sveznalici, pričalica uspešno ometa rad svojih kolega sa svojim iritirajućim ponašanjem. Pričalica želi da priča, a ne da radi. Često se zbog ovakvih osoba možete zapitati šta bi oni radili da nisu zaposleni. Ko bi ih slušao? Ipak, lepo je imati pričalicu pored sebe ako vam je komunikacija sa drugima loša strana.

Nervozan

Možete ih znati kao kancelarijske piskavce. Svaka stvar je za njih veoma važna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija