• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SAŠA KOSTIĆ

21.07.2021

07:45

SNIMA SE SERIJA "DARA IZ JASENOVCA"! Evo koja glumica će igrati lik ODRASLE GLAVNE JUNAKINJE!

Zanimljivosti

SNIMA SE SERIJA "DARA IZ JASENOVCA"! Evo koja glumica će igrati lik ODRASLE GLAVNE JUNAKINJE!

Podeli vest

Mirjana Karanović igraće Daru iz Jasenovca u istoimenoj mini-seriji, ekskluzivno otkriva Informer!

Poznata glumica će u drami reditelja Predraga Gage Antonijevića dočarati lik odrasle glavne junakinje, koju je u filmu tumačila mala heroina Biljana Čekić.

Foto: Printscreen

Mirjana Karanović

Kasting u toku

Antonijević kaže da je Mira bez razmišljanja prihvatila ulogu u seriji koja opisuje stradanje Srba u Hrvatskoj 1991. godine.

- Pregovori sa Mirjanom su završeni i ona je na oduševljenje svih nas prihvatila da glumi Daru iz Jasenovca, odnosno odraslu Biljanu Čekić. Miru je, kao i svakog čoveka, veoma pogodila priča o jezivom stradanju našeg naroda u logoru Jasenovac i zato je želela da bude deo ovog projekta. Svojim talentom će sigurno mnogo doprineti kvalitetu serije - otkriva čuveni reditelj za Informer i dodaje da još nije pronašao sve glumce za nastavak "Dare iz Jasenovca":

- Još uvek tražimo ko će igrati odraslog Darinog rođenog brata Budu i članove njegove porodice. Sve te uloge su zahtevne i zbog toga pažljivo biramo glumce.

Gaga kaže da će serija "Dara iz Jasenovca" biti sastavljena od filma i novih scena, koje će se snimati od oktobra.

- Radnja serije počinje 1991. godine za vreme "Zadarske kristalne noći", kada je više od 2.000 naoružanih Hrvata krenulo u uništavanje i pljačkanje imovine Srba u Zadru. Baš tamo će se i sresti Dara i Budo, i to 50 godina posle njihovog bekstva iz Jasenovca. Njih dvoje dugo neće imati nikakav kontakt, jer će ih razdvojiti nakon napuštanja "logora smrti" - priča naš sagovornik.

Foto: Printscreen

Gaga Antonijević

Premijera pred Božić

Dirljivi susret Dare i Bude posle pet decenija gledaćemo upravo u Gaginoj novoj seriji.

- Budu je usvojila hrvatska porodica i on je celog života mislio da je Hrvat. Njegov sin će učestvovati u "Zadarskoj kristalnoj noći" i paliti srpske kuće. Međutim, sve će se promeniti kada se Dara i Budo posle 50 godina ponovo sretnu. Vratiće im se sećanje na bolnu prošlost iz Jasenovca - otkriva Antonijević.

Mini-serija "Dara iz Jasenovca" imaće četiri epizode, a premijera se očekuje sledeće godine na RTS uoči Božića.

'Daru' na RTS gledalo čak 2,6 miliona ljudi

Premijeru filma "Dara iz Jasenovca" 20. februara na RTS gledalo je čak 2.650.000 ljudi. Ostvarenje reditelja Gage Antonijevića i scenariste Nataše Drakulić izazvalo je veliku pažnju i emotivne reakcije gledalaca.

Glavna junakinja filma Biljana Čekić objasnila je tada koje scene su joj najteže pale:

- Bilo mi je potresno da iznesem scene sa mlađim bratom. Te scene sam najemotivnije doživela i zato su mi bile najteže - rekla je mlada glumica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija