• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/novosti

21.02.2020

12:45

ZABORAVITE ŠALTERE I GUŽVU: Porez možete da platite i preko interneta, evo kako

Vesti

ZABORAVITE ŠALTERE I GUŽVU: Porez možete da platite i preko interneta, evo kako

Podeli vest

Mnoge usluge danas se mogu obaviti od kuće, bez odlaska na šaltere. Pročitajte uputstvo kako da se prijavite na portal Lokalne poreske administracije e - uprave

Plaćanje poreza, kao i mnoge druge usluge, danas su moguće od kuće. Portalu Lokalne poreske administracije korisnici mogu da pristupe na dva načina kvalifikovanim elektronskim sertifikatom i korisničkim imenom i lozinkom.

Ukoliko korisnik poseduje kvalifikovani elektronski sertifikat dovoljno je da poseti portal koji je dostupan na adresi https://lpa.gov.rs i izabere da želi da se prijavi uz pomoć sertifikata. Pored toga što mogu da imaju uvid u stanje svog poreza, na ovaj način mogu elektronski da plate porez na imovinu kao i da podnesu poresku prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu fizičkih lica (PPI1 prijava).

 

 

Ukoliko korisnik želi da portalu pristupa korišćenjem korisničkog imena i lozinke, neophodno je da zainteresovani podnese zahtev za otvaranje korisničkog naloga i lozinke. On se podnosi u filijali u kojoj je evidentiran kao poreski obveznik. Ukoliko je osoba obveznik u više lokalnih poreskih administracija, bira jednu. Preporuka za fizička lica je da biraju po mestu prebivališta ili po mestu sedišta pravnog lica.

Korak 1

Nakon dobijanja korisničkog naloga, portalu pristupate na sledećem linku https://lpa.gov.rs, zatim se prijavljujete u polju "Prijava na sistem".

Korak 2

Otvoriće vam se nova stranica na kojoj je potrebno da unesete korisničko ime i lozinku koju ste dobili u vašoj Lokalnoj poreskoj administraciji.

Korak 3

Posle prijave na sistem pokazaće vam se sledeća forma.

Korak 4

Vaše imovinsko stanje možete videti kada kliknete na meni "Upit stanja", posle čega treba odabrati polje "Pregled stanja na računima obveznika".

 

 

Korak 5

Izaberite obveznika

Korak 6

Odabirom obveznika prikazaće se stranica "Stanje na računima po opštini". Izborom opštine i klikom na dugme "Detalji" imate uvid u vaše imovinsko stanje na teritoriji cele Srbije.

Korak 7

Da bi fizičko lice bilo u mogućnosti da plati porez potrebno je da se prijavi pomoću kvalifikovanog elektronskog sertifikata. Nakon logovanja sertifikatom potrebno je: uneti validnu imejl adresu, izabrati bar jedan račun za plaćanje, uneti odgovarajući iznos za uplatu (različit od nula) i kliknuti na dugme "plati".

 

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija