• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

04.04.2020

13:01

JAGMA U DEŽELI: Slovenci u prodavnicama razgrabili brašno, pirinač i testenine, kupuju četiri puta više!

Vesti

JAGMA U DEŽELI: Slovenci u prodavnicama razgrabili brašno, pirinač i testenine, kupuju četiri puta više!

Podeli vest

Usled epidemije korona virusa, prodaja brašna, pirinča i testenina u Sloveniji porasla je više od četiri puta u sedmici od 9. do 15. marta, u poređenju sa istim periodom prošle godine, prikazuju podaci statističke agencije "Nilsen".

Isto tako, cerealije, konzervirano meso i gotovi sosovi i supe zabeležili su rast prodaje između 200 i 300 odsto, navodi novinska agencija STA, podsećajući da je vlada Slovenije proglasila epidemiju 12. marta.

Maloprodajne radnje u Sloveniji zabeležile su rast vrednosti prodaje od 67 odsto u odnosu na uporedivu sedmicu prošle godine, odnosno period od 11. do 17. marta 2019.

 

 


Vrednost prehrambene robe prodate u radnjama širom zemlje porasla je za 64 odsto, dok je vrednost prodate neprehrambene robe porasla za 77 odsto.

Velika potražnja vladala je takođe za sapunima i plastičnim rukavicama, povećavši se za 200 do 300 odsto, a prodaja rukavica je potom porasla za gotovo 400 odsto u sedmici od 16. do 22. marta, prenosi agencija.

 

 

 

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 4 godine

Hajde bre kako su razgrabili? Baš isto kao i mi, jer je i kod nas povećana prodaja nekih namirnica za 400 i više %.

Vesti

TV

Hrvatska ucenjuje Crnu Goru zbog članstva u Evropskoj uniji! Milo je morao da bude u vazalnom položaju zarad dobrih odnosa! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska ucenjuje Crnu Goru zbog članstva u Evropskoj uniji! Milo je morao da bude u vazalnom položaju zarad dobrih odnosa! (VIDEO)

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske juče je notom koja je upućena Veleposlanstvu Crne Gore u Zagrebu, izvestilo Crnu Goru da je Hrvatska proglasila predsednika Skupštine Crne Gore Andriju Mandića, poslanika u Skupštini Crne Gore Milana Kneževića i potpredsednika Vlade Crne Gore Aleksu Bečića nepoželjnima. Ovu sramnu odluku komentarisali su predsednik dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac i Maksim Vučinić iz Radničke partije Crne Gore.

26.07.2024

09:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija