• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/večernje novosti

28.04.2020

12:52

POČELO UBLAŽAVANJE I UKIDANJE ZAŠTITNIH MERA: Evo šta će sve već od ponedeljka početi s radom!

Vesti

POČELO UBLAŽAVANJE I UKIDANJE ZAŠTITNIH MERA: Evo šta će sve već od ponedeljka početi s radom!

Podeli vest

Od sledećeg ponedeljka, 4. maja, počinje sa radom gradski prevoz u Novom Sadu i Kragujevcu, kao i međugradski železnički i drumski saobraćaj , a od 8. maja javni prevoz u Beogradu i Nišu, saopštio je epidemiolog Branislav Tiodorović. Od danas su otvoreni i parkovi

Naglasio je da se gradski i međugradski prevoz pušta u saobraćaj uz poštavanje svih mera zaštite, kao i bez upotrebe klime.

Kako se navodi, određeni su preliminarni datumi za početak rada ugostiteljskih objekata, javnog prevoza kao i otvaranja vrtića.

Od danas parkovi i šetališta mogu biti otvoreni, a oni koji se u niima nalaze moraju biti na odgovarajućem odstojanju i pridržavati se svih prepruka prevencije oboljenja, izjavio je danas epidemiolog Branislav Tiodorović.

Od ponedeljka 4. maja počeće sa radom i restoran i kafići, s tim što će na otvorenom prostoru u baštama biti potrebno držati socijalnu distancu i zaštitna sredstva, a u zatvorenom prostoru na isti način, uz poštovanje ostalih mera koje su i do sada važile za bilo koji zatvoreni prostor.

 

 

Takođe, od 4. maja biće dozvoljeni sportski treninzi u grupama na otvorenom.

Od 8. maja počeće da saobraća javni gradski prevoz, međugradski i železnički saobraćaj.

Od 8. maja, počinju sa radom i tržni centri, ali uz ograničeni broj korisnika i poštovanje socijalne distance, kao i korišćenje zaštitnih sredstava kako prodavca, tako i mušterija.

Tiodorović je saopštio i da će 11. maja početi da rade vrtići i produženi boravak u školama.

“Razlog otvaraća vrtića je da bi omogućili onim provima koji počinju sa radom i koji imaju decu, a nemaju gde da ih ostave”, rekao je Tiodrović.

Pozvao je poslodavce na razumevanje da radnike i radnice koji nemaju gde da ostave decu oslobode dolaska na posao.

 

Od 18. maja biće pušten avio-saobraćaj

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija