• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

13.05.2020

12:45 >> 22:58

REKORDNA POSETA NA PORTALU UPRAVE ZA TREZOR: Za manje od 38 sati za 100 evra prijavilo se 3.000.000 građana

Vesti

REKORDNA POSETA NA PORTALU UPRAVE ZA TREZOR: Za manje od 38 sati za 100 evra prijavilo se 3.000.000 građana

Podeli vest

Ministar finansija Srbije Siniša Mali objavio je da se za manje od 38 sati za novčanu pomoć od 100 evra prijavilo tri miliona građana Srbije.

"Stigli smo do tri miliona prijavljenih građana za novčanu pomoć od 100 evra, i to isključivo putem elektronskih prijava. Ovo je presek prijavljenih građana u 21.30, dakle za manje od 38 sati rada portala Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs", napisao je Mali na svom Instagram profilu.

On je najavio da od petka 15. maja ujutru počinje da radi i kontakt - centar gde će građani imati priliku da se prijave telefonskim putem.

Ministar finansija kaže da je veliki odziv građana"najbolja potvrda da je pogođena suština merama koje su donete.

"To je odgovor i za kritičare koji su rekli da ova pomoć nije potrebna. Očigledno da ovoliko veliki broj ljudi koji se prijavio opravdava ovu pomoć", rekao je Mali i dodao: Želeli smo da na ovaj način pružimo podršku građanima i da pokažemo da uvek mogu da se oslone na svoju zemlju".

Ministarstvo podseća da pravo na novčanu pomoć imaju svi punoletni državljani Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji.

"Potrebno je samo da unesu broj lične karte, matični broj, kao i da izaberu banku preko koje žele da im se isplati novac, bez obzira na to da li imaju otvoren račun ili ne", navodi se u saopštenju.

 

 


U petak 15. maja će početi prijava telefonskim putem, preko kontakt - centra, čiji će broj telefona biti objavljen u petak ujutru.

Primaoci penzija i novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za isplatu ove novčane pomoći, koja će za njih početi od petka 15. maja.

 

 

 

 


Iz ministarstva podsećaju takođe da je u cilju podrške građanima u vremenima krize izazvane epidemijom novog virusa Covid-19, Vlada Srbije donela odluku da se svim punoletnim državljanima koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, omogući dobijanje jednokratne pomoći od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Prijave za novčanu pomoć od 100 evra trajaće do 5. juna, a ministar je ranije najavio da bi isplata trebalo da počne 1. juna i da će država do 15. ili 20. juna potpuno završiti isplatu svima koji su izrazili želju da dobiju tih 100 evra.

 

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija