• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/Blic

15.05.2020

11:40

NISTE SE JOŠ PRIJAVILI ZA 100 EVRA POMOĆI? Na raspolaganju vam je i kol centar, evo kako to da uradite!

Vesti

NISTE SE JOŠ PRIJAVILI ZA 100 EVRA POMOĆI? Na raspolaganju vam je i kol centar, evo kako to da uradite!

Podeli vest

Svi punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Republici Srbiji od danas mogu da se prijave i putem kontakt - centra za isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 evra

Prethodno je 13. maja počelo prijavljivanje elektronskim putem, putem portala Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs. Za manje od 38 sati za 100 evra prijavilo se 3.000.000 građana


Broj telefona kontakt - centra je 0800 101 100. Prilikom podnošenja prijave punoletni državljani Republike Srbije dostavljaju sledeće podatke: jedinstveni matični broj građanina (JMBG), registarski broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji se uplaćuje jednokratna novčana pomoć.

U kontakt - centru će građani imati priliku da čuju automatski nasnimljen glas, kome će moći da ostave svoje podatke. Matični broj i broj lične karte će građani unositi koristeći brojeve telefonske tastature, a ime banke će izgovarati ili birati pritiskom na taster.

 

 

"Pretpostavljamo da ćemo sa isplatom krenuti i pre kraja prijavljivanja, negde oko 1. juna, a za penzionere i primaoce socijalne pomoći isplata kreće danas", rekla je Ana Jović, savetnica ministra finansija

 

 

Oni koji ne žele novac jednostavno ne treba da se prijave, objasnila je Jovićeva, osim onih kojima se automatski uplaćuje, oni sredstva mogu uplatiti u humanitarne svrhe. Sredstva koja ostanu u budžetu ići će u infrastrukturne projekte ili obrazovanje, kulturu...

 

 

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će u kol-centru postojati podrška ljudi, ali da se oni neće javljati na telefon, već će građani prilikom prijave izdiktirati svoje ime i podatke i ta poruka će biti snimljena. Opcija 2 će biti za razgovor sa operaterom, ako želite da vam potvrdi da li ste evidentirani, i opcija 3 ako imate reklamaciju.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija