• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.06.2020

14:57

STIGLE LUBENICE, POJAVILA SE I MALINA: Na Veletržnici se najviše traži sezonsko voće i povrće

Vesti

STIGLE LUBENICE, POJAVILA SE I MALINA: Na Veletržnici se najviše traži sezonsko voće i povrće

Podeli vest

Na Veletržnici Beograd i dalje se najviše traži sezonsko voće i povrće, dok je u odnosu na prethodni period vidljivo povećanje potražnje za tikvicama, paradajzom, mladim krompirom i kupusom.

Promet robe u sedmici, zaključno sa 5. junom, kretao se preko 1.650 tona, sopšteno je sa Veletržnice.

Od voća, velika potražnja vlada za trešnjama, dok je prethodne nedelje ubedljivo najveći porast prometa imala lubenica, s količinom od 27 tona, čija se cena kreće od 80 do 90 dinara po kilogramu.

 

 


Prvi put ove godine na Veletržnici se pojavila i malina. U Srbiji je proizvodnja maline počela 1920. godine. Vilamet je dosta popularna sorta u našoj zemlji, američkog porekla, i nastala je ukrštanjem.

 

 

Prijatne arome, veoma bogato rađa i svrstava se u grupu najekonomičnijih sorti. Pripada ranim sortama koje stižu već u junu.

 

 


Na Veletržnici se malina vilamet može naći u gajbicama od po dva kilograma, koja dolazi iz Osečine, Arilja i Valjeva, navodi se u saopštenju.

 

 


 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija