• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.06.2020

11:21

NAŠE NAJBOLJE: Od danas žig kvaliteta "čuvarkuća" označava proizvode proizvedene u Srbiji

Vesti

NAŠE NAJBOLJE: Od danas žig kvaliteta "čuvarkuća" označava proizvode proizvedene u Srbiji

Podeli vest

Danas startuje novi projekat Privredne komore Srbije "Stvarano u Srbiji", kao jedan od načina za pomoć i promovisanje srpske ekonomije

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da to nije jednostavna kampanja koja se bavi promocijom domaćih proizvoda, već, kako kaže, potpuno nova filozofija.

Čadež je za RTS rekao da je stvoren kolektivni žig koji se zove "čuvarkuća", koji će pokazati ne samo da je neki proizvod proizveden u Srbiji, već će govoriti i na koji način je proizveden, kakvog je kvaliteta i koliko je uloženo domaćeg znanja, sirovina i rada.

"Kada kupac vidi žig u radnjama, on zna da je u taj proizvod uloženo više od 80 odsto rada i vrednosti odavde iz Srbije", rekao je Čadež.

Napominje da je to nova filozofija za kupce, jer znaju da su u neki proizvod uključeni domaći dobavljači, a na taj način se stvara novac za renoviranje škola.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs
PROČITAJTE JOŠ

U HOTEL NE MOŽE BEZ PEČATA: Goste mogu da primaju samo oni koji dobiju potvrdu kvaliteta

U TRŽNOM CENTRU NISTE MOGLI DA NAĐETE HALJINU? Evo šta se desilo sa letnjom kolekcijom

KOMŠIJE IPAK NE ISPUNJAVAJU USLOVE: Za uvođenje evra pojavile se prepereke na ova dva polja!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija