• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.07.2020

16:20

KORONA UKINULA KRSTARENJA: Nema kruzera na Jadranu, samo 15 zaplovilo od početka godine

Vesti

KORONA UKINULA KRSTARENJA: Nema kruzera na Jadranu, samo 15 zaplovilo od početka godine

Podeli vest

Na hrvatskom primorju zbog pandemije korona virusa od marta nije bilo stranih kruzera, a svih 15 koji su plovili Jadranom u prvih pet meseci ove godine su iz perioda od januara do marta, što je za 91,2 odsto manje nego u istom periodu 2019, prenosi zagrebački portal Index

Kruzeri ili brodovi na kružnim putovanjima delimično su nastavili da rade nakon popuštanja epidemioloških mera u Hrvatskoj, ali je reč većinom o domaćim, manjim brodovima i kraćim krstarenjima u organizaciji pojedinih domaćih agencija i firmi, uz pojedine takve brodove stranih touroperatora koji su krajem juna i početkom jula počeli da plove.

Velikih kruzera s više hiljada putnika nema ni u prvim danima jula, a s obzirom na porast pozitivnih slučajeva korona virusa u svetu teško se može i očekivati da će ih biti ove godine, pogotovo u većem broju, navodi Index.



Podseća da su kruzeri u prvim danima pandemije bili žarišsta zaraze zbog čega mnogi i po više od mesec dana nisu mogli da uplove ni u jednu luku.

Stručnjaci prognoziraju i da će se ta rastuća industrija u svetu u posljednjih desetak godina, iako često napadana zbog zagađenja mora i okeana, sada najsporije i najteže oporaviti od uticaja pandemije.
Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Zapad će učiniti sve da isprovocira Putina, "storm šedou" rakete mogu da lansiraju na Moskvu! Spremni su da žrtvuju Ukrajince zarad ostvarivanja tog cilja! (VIDEO)
Live TV

Zapad će učiniti sve da isprovocira Putina, "storm šedou" rakete mogu da lansiraju na Moskvu! Spremni su da žrtvuju Ukrajince zarad ostvarivanja tog cilja! (VIDEO)

Da li će ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, pod komandom Zapada, lansirati "stormšedou" rakete duboko u rusku teritoriju? Da li će jedna od meta biti i Moskva? Kako će ruski predsednik Vladimir Putin reagovati u slučaju napada na prestonicu? Na ova pitanja odgovore su davali profesor dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra Majak tokom gostovanja u "Ratu uživo".

17.09.2024

22:10

Amerika više ne može tehnološki da parira zemljama istoka! Narod u zapadnoj Evropi počinje da se osvešćuje! (VIDEO)
Live TV

Amerika više ne može tehnološki da parira zemljama istoka! Narod u zapadnoj Evropi počinje da se osvešćuje! (VIDEO)

Stotine pripadnika libanske militantne grupe Hezbolah koju podržava Iran povređeno je u utorak u napadu na pejdžere članova ove grupe, rekao je libanski bezbednosni izvor za strane medije. Ovaj događaj, ali i mogući frontalni sukob Rusije i NATO pakta, komentarisali su bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i potpredsednica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta tokom svog gostovanja u "Otvorenom studiju".

17.09.2024

19:58

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija