• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta

15.07.2020

09:00

ODMOR U SRBIJI NA CENI: Za novi kontingent od 400.000 vaučera, prijavilo se hiljade građana

Vesti

ODMOR U SRBIJI NA CENI: Za novi kontingent od 400.000 vaučera, prijavilo se hiljade građana

Podeli vest

Za novi kontingent od 400.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji, do sada se ukupno prijavilo blizu 93.000 gradjana, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Najviše se prijavilo penzionera (oko 42 odsto) i zaposlenih (41,7 odsto), potom nezaposlenih 11,7 odsto, pa studenata (tri odsto), neveli su iz Ministarstva.

Gradjani su najviše zainteresovani da svoje vaučere iskoriste u Sokobanji, na Zlatiboru, u Vrnjačkoj banji, Prolom banji i Lukovskoj banji.

Vaučeri mogu da se iskoriste u više od 2.100 ugostiteljskih objekata i hotela koji su se prijavili Ministarstvu turizma, zaključno sa 20. novembrom ove godine.

 

 


Iz Ministarstva su podsetili i da je pored ovog novog kontingenta na početku godine u rekordnom roku podeljeno 160.000 vaučera.

 

 

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara, što je i maksimalni iznos sredstava koje korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Na besplatane vaučere, koji se nude petu godinu za redom za odmor u Srbiji, pravo imaju penzioneri, nezaposleni, studenti, korisnici prava na tudju negu i pomoć, zaposleni čija primanja ne prelaze iznos od 70.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima nižim od 70.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, kao i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Pravo na vaučer korisnik može ostvariti samo po jednoj od tih osnova, u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta i u trajanju od najmanje pet noćenja, a novina je da se mogu koristiti i u Beogradu i Novom Sadu.

 

Vaučerima se ne mogu plaćati ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge i boravišna taksa, već samo usluga smeštaja.

Gradjani koji imaju pravo na korišćenje vaučera, u obavezi su da na šalterima "Pošta Srbije" podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana.

Vaučer će moći da se koristi isključivo u ugostiteljskom objektu u kom je izvršena rezervacija smeštaja, jer će ime ugostiteljskog objekta biti odštampano na samom vaučeru.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija