• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ZP/Zps.si

22.07.2020

12:49 >> 13:20

RODITELJI OPREZ! Slajmovi mogu da budu opasni! AKO IMAJU OVAJ SASTOJAK, NE KUPUJTE IH DECI!

Vesti

RODITELJI OPREZ! Slajmovi mogu da budu opasni! AKO IMAJU OVAJ SASTOJAK, NE KUPUJTE IH DECI!

Podeli vest

Slajmovi su među najpopularnijim igračkama već nekoliko godina, ali nije naodmet upozoriti roditelje da mogu da budu veoma opasni po zdravlje dece

Organizacije za potrošače podsećaju da slajmovi mogu da sadrže jedinjenja bora (poput boraksa i borne kiseline), koja obezbeđuju elastičnost i lepljivost sluzi, a istovremeno deluju i kao konzervans.

Ali ono što poziva na oprez i pali alarme jeste saznanje da je nekoliko jedinjenja bora takođe povezano i sa mogućim efektima endokrinih razarača, koji mogu da budu uzročnici najtežih bolesti.

Zato ako se ipak odlučite na kupovinu, proverite šta sadrže da biste ste se uverili da li proizvod sadrži neželjene hemikalije.

 

 

Pitajte prodavca da li proizvod sadrži bor ili koliki je njegov sadržaj, saznajte o konzervansima  i parfemima koji se koriste u proizvodu.

Kada se deca igraju sa slajmovima sledite upozorenja i uputstva za upotrebu i postarajte se da temeljno operu ruke pre i posle igre, kako bi sprečili da sluz dođe u kontakt sa licem ili da je dete proguta.

 

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija