• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zaštitnik potrošača

17.08.2020

13:00

PENZIONER STE I IMATE ADMINISTRATIVNU ZABRANU! Imaju li najstariji pravo na moratorijum?

Vesti

PENZIONER STE I IMATE ADMINISTRATIVNU ZABRANU! Imaju li najstariji pravo na moratorijum?

Podeli vest

KAO i za ostale građane i penzionerima je omogućeno da u periodu od 1. avgusta, pa sve do kraja septembra koriste moratorijum na sve kredite, u njihovom slučaju na administrativne zabrane na penzije.

Obustava se sprovodi u skladu sa Odlukom o privremenim merama za banke radi ublažavanja posledica pandemije kovid 19 u cilju očuvanja stabilnosti finansijskog sistema Narodne banke Srbije.

- Zastoj u sprovođenju administrativnih zabrana Fond PIO će primeniti na sve kredite kod banaka koji dospevaju počev od 1. avgusta do 30. septembra 2020. godine. Moratorijum se primenjuje na isplatu penzija za juli koje su isplaćene u avgustu i za avgust, koje stižu u septembru - kažu u PIO.
Korisnik penzije koji u dogovoru sa bankom odbije moratorijum, odnosno želi da nastavi sa redovnom otplatom kredita, način uplate dospele rate kredita za juli i avgust mesec dogovara u direktnoj komunikaciji sa bankom i uplatu rate vrši u banci.

AKO PODIŽETE KREDIT, OVO MORATE DA ZNATE DA VAS RATA NE ŠOKIRA! Otkrivamo vam šta je EKS, a šta NKS

Po prestanku važenja navedene odluke, banke će elektronskim putem dostaviti Fondu PIO podatke o iznosu rate i ostatku duga, radi daljeg sprovođenja obustave od penzije, počev od septembarske isplate. Ovo će biti dostavljeno za sve korisnike bez obzira na činjenicu da li su prihvatili ili odbili moratorijum.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija