• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.D.

28.10.2020

16:39

ŠVEDSKA ROBNA KUĆA DOVODI KUPCE U ZABLUDU!  "Ikea" na sajtu lažira podatke o proizvodima

Vesti

ŠVEDSKA ROBNA KUĆA DOVODI KUPCE U ZABLUDU! "Ikea" na sajtu lažira podatke o proizvodima

Podeli vest

Iako na sajtu piše da je proizvod dostupan za kupovinu u prodavnici, kupci nakon prevaljenog puta i izgubljenog vremena shvate da su prevareni jer ga nema u radnji

Kompanija "Ikea" obmanjuje kupce informacijama o dostupnosti proizvoda na svom sajtu i na taj način ih, lošim i nepotpunim oglašavanjem, dovodi u zabludu! Zato nemojte da vas iznenadi da kada odete u ovu robnu kuću, ne nađete artikal za koji je na sajtu pisalo da ga ima na stanju.
Ovakvo gorko iskustvo imala je Beograđanka Milica D.

Ona kaže da joj se više puta dogodilo da je zapucala u Bubanj potok, a da nije našla ono zbog čega je otišla, iako je na sajtu pisalo da je dostupan za kupovinu u prodajnom objektu. Ispostavilo se da je samo gubila vreme i novac za gorivo zbog netačnih informacija na sajtu ove švedske kompanije. Naime, ispod svake slike artikla pišu cena i informacija o njegovoj dostupnosti, odnosno da li ga možete kupiti u samoj robnoj kući ili samo putem interneta, uz opciju da stigne na kućnu adresu.

BEZOBRAZLUK! MONTAŽU MASNO NAPLAĆUJU, A ELEMENTE NEĆE DA OKAČE! Kuhinja ostavljena na podu, umesto na zidu

- Nedavno sam renovirala stan i odlučila da ga opremim nameštajem iz "Ikee". Na sajtu sam pronašla cipelarnik kakav mi baš odgovara. Pogledala sam opciju "stanje" i videla ga ima u robnoj kući. Zbog toga sam se odmah uputila u "Ikeinu" radnju, koja nije nimalo blizu, a potroši se i puno vremena dok se obiđe, kao i novca za benzin, s obzirom na to da živim u centru grada. Inače, ne praktikujem da kupujem preko interneta, jer volim uživo da vidim proizvode, ali i da ne bih bacala novac na njihovu nimalo jeftinu poštarinu - kaže Milica.
Ona objašnjava da kada je stigla do dela radnje gde se nalaze komode i cipelarnici, artikal koje je videla na sajtu nije mogla da pronađe.

Mamac

Počinjem da sumnjam da sajt služi samo da nas namami u radnju, jer ko do tamo dođe, svakako će nešto kupiti
Milica D.

- Tamo me je sačekalo gorko razočarenje, jer cipelarnika nije bilo. Provela sam sigurno pola sata tražeći ovaj proizvod, a vidno iznervirana, pozvala sam čak i prodavca da mi pomogne. On je takođe na svojoj aplikaciji na kompjuteru na licu mesta proverio da proizvod postoji na stanju. Zajedno smo još nekoliko minuta pretražili sva mesta u radnji, a zatim i u magacinu, ali cipelarnika nije bilo. Vidno iznervirana sam odustala, a prodavac mi se izvinio. Pošto sam već prešla toliki put, kupila sam nekoliko nepotrebnih stvari i potrošila novac, ali nikako nisam bila zadovoljna, jer da sam znala da nema ovog cipelarnika na stanju, ne bih ni potezala toliki put - kaže Milica, kojoj je ovo bilo već treće po redu neslavno iskustvo sa "Ikeom".
- Počinjem da sumnjam da sajt služi samo da nas namami u radnju, jer ko do tamo dođe, svakako će nešto kupiti, ako ni zbog čega drugog, onda zbog pređenih kilometara!

"VIP" I AGENCIJE ZA UTERIVANJE SMISLILI PREVARU! Prodaju zastarele dugove da bi pokrenuli postupke

Zoran Nikolić, potpredsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS), kaže da je ovakav slučaj primer loše poslovne prakse!
- Ovo jeste primer neprofesionalnosti i stvara veoma loš imidž za jednu veoma popularnu kompaniju. Ukoliko jasno na sajtu stoji istaknuto da je proizvod dostupan i da se može poručiti ili kupiti, nedopustivo je da nakon odlaska u "Ikeu" dobijete informaciju da ga ipak nema na stanju ili, još gore, da ni prodavac ne zna o čemu se radi. Mislim da je ovo posao za Tržišnu inspekciju, koja može na nekoliko uzorka da utvrdi da li je namera "Ikee" da privuče kupce da dođu u njihovu robnu kuću i na taj način obmanjuju potrošače. U ovom slučaju najbitnije da se ispita da li je u pitanju namera ili slučajna greška - kaže Nikolić.

Zaštitnik Potrošača pokušao je da dođe do odgovora zbog čega robna kuća "Ikea" ne ažurira redovno svoj sajt i zašto na njemu tvrde da robu imaju na stanju, a u radnji taj proizvod ne može da se kupi. Međutim, do zaključenja ovog broja nismo dobili nikakav odgovor iz ove kompanije.

Netačno i za onlajn kupovinu

Našoj redakciji javila se i Jovana Ilić, koja tvrdi da je jedna od žrtava netačnog oglašavanja sajta "Ikea".
- Redovno kupujem u "Ikei", i to uglavnom u robnoj kući, a ne onlajn. Međutim, ovog puta nisam imala izbora jer sam, prema informacijama o dostupnosti proizvoda, igračku koju sam izabrala za moju ćerku mogla pazariti samo onlajn. Ušla sam na njihov sajt i nakon što sam unela poštanski broj, na ekranu mi je iskočilo obaveštenje da trenutno nije dostupan i dobila sam opciju da probam kasnije ili izmenim narudžbinu. Bila sam jako razočarana - ispričala nam je Jovana.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija