• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K.M.

05.09.2022

16:08

UREDNO PLATILI POLISU, ALI MORALI I PREGLED!  Agonija na moru zbog 'Milenijum osiguranja'

Shutterstock

Vesti

UREDNO PLATILI POLISU, ALI MORALI I PREGLED! Agonija na moru zbog 'Milenijum osiguranja'

Podeli vest

Žena na Kipru dobila alergiju, a osiguravajuća kuća u kojoj je kupila polisu tamo nema zdravstvenog partnera. Uz sve to, odbijaju i da refundiraju troškove

Potrošači, budite oprezni ukoliko putno zdravstveno osiguranje pre odlaska na more uplaćujete u "Milenijumu", jer se može desiti da ćete, i pored uredno uplaćene polise, na letovanju morati da iskeširate pun iznos lekarskog pregleda!  

Naime, u "Milenijum osiguranju" odbijaju da svojim klijentima plate troškove lečenja u inostranstvu, a kao razlog navode da zdravstveno osiguranje ne pokriva alergiju na sunce. Da stvar bude gora, u lekarskom izveštaju ova vrsta alergija se ne spominje.
Nemanja iz Beograda na društvenim mrežama podelio je svoje loše iskustvo. Kako kaže, pre polaska na Kipar supruga i on su uredno uplatili osiguranje koje je iznosilo 8.154 dinara.

Foto: Shutterstock


- Žena je na letovanju drugi dan dobila alergijsku reakciju na sunce, oteklo joj je ispod oka. Imali smo "Milenijum osiguranje", pozvali smo ih, a oni su nam rekli da nemaju nikoga na Kipru iako prodaju osiguranje za ceo svet. Još su nam rekli: "Nađite sami, pa ćemo vam mi refundirati" - započinje Nemanja svoju priču i dodaje da su ispratili dato uputstvo.

Otekline na licu

Međutim, problem je nastao kada je poslao zahtev za refundaciju, jer su mu u "Milenijum osiguranju" odgovorili:
"U skladu sa članom 17. Uslova za osiguranje pružanja pomoći za vreme putovanja u inostranstvu, isključena je obaveza osiguravača za pokriće troškova kada slučaj nastane kao posledica izlaganja osiguranika sunčevim zracima" - pisalo je u njihovom odgovoru.

- Pre svega, kada uzimate osiguranje, u konkretnom slučaju, "Milenijum", uzimate ga sa saznanjem da ono pokriva teritoriju čitave Evrope, dakle, i Kipar. "Milenijum" nije naznačio da na Kipru nema zdravstvenu ustanovu sa kojom sarađuje, nego mora zvati partnere, koji potom traže neku zdravstvenu ustanovu s kojom bi mogli da dogovore uslugu pregleda. Kako i kada smo to saznali? Kada se mojoj ženi pojavila oteklina na čelu, a potom i ispod oka, pozvali smo broj koji se nalazi na polisi osiguranja - kaže Nemanja.

Zvali vodiča

Prema njegovim rečima, operater joj je tad saopštio da "Milenijum" na Kipru nema zdravstvenu ustanovu i da moraju videti sa partnerom da li mogu nekog da nađu. Kao drugu opciju ponudio im je da sami pronađu zdravstvenu ustanovu i plate uslugu koju će zatim oni refundirati uz odgovarajuću dokumentaciju, poput računa i izveštaj lekara.

Foto: Shutterstock

- Mi smo tako i uradili. Zvali smo vodiča, ona nam je našla zdravstvenu ustanovu i mi smo tamo otišli. Tamo su mi rekli da ponovo pozovem osiguranje, da im dam račun zdravstvene ustanove kako bi oni odmah uplatili sredstva. Ja sam to učinio, ali su mi ponovili isto - da ja platim pregled, a da će oni uz dokumentaciju refundirati - kaže Nemanja i dodaje:

- Doktor je u izveštaju napisao da je u pitanju alergija na koži sa otokom ispod oka. Dakle, nigde nije napisao da je alergija na sunce. Na osnovu toga osiguranje odbija naknadu na osnovu člana 17. Pritom, ostaje pitanje kako su znali da je alergija na sunce pošto ne piše i kako su zaključili da je nekomplikovana alergija pošto je prepisana terapija!
 

"Milenijum": Ne pokrivamo alergiju na sunce

U "Milenijum osiguranju" su za medije potvrdili da se polisom putnog osiguranja sa asistencijom ne pokrivaju alergije na sunce, kao ni ostala osiguravajuća društva.
- Što se tiče konkretnog slučaja na Kipru, osiguranica se žalila na problem sa okom i, imajući u vidu da se organizacija pregleda vrši na osnovu izjave osiguranika o konkretnom problemu, asistencija - kompanija koja sarađuje sa velikim brojem domaćih osiguravača, ponudila je organizaciju pregleda te u tom momentu nije bilo saznanja da se radi o alergijskoj reakciji. Iako je osiguraniku ponuđena opcija organizacije pregleda, ona je samoinicijativno otišla na pregled, posle čega je po povratku u Srbiju podnet zahtev za refundaciju troškova sa dokaznom dokumentacijom - kažu oni.
Kako objašnjavaju, dostavljen je izveštaj lekara, u kom je konstatovana dijagnoza akutni alergijski dermatitis na licu i izjava osiguranika, koja sadrži podatak da je reakcija nastala prilikom izlaganja suncu i boravka na plaži. 

NBS KAZNILA "MILENIJUM": Kršili zakon

Narodna banka Srbije je, nakon sprovedene detaljne kontrole, kaznila osiguravajuću kompaniju "Milenijum", i to milionskim iznosom, zbog  kršenja Zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju!
Naime, "Milenijum osiguranje" je u dužem vremenskom periodu pravilo troškove sprovođenja osiguranja iznad zakonom definisanog nivoa ograničenja. Društvo je zloupotrebilo povezanost određenih fizičkih lica sa tehničkim pregledima, ugovore o zakupu i podzakupu reklamnog i poslovnog prostora i slično, kao kanal za davanje nedozvoljeno visokih provizija na tržištu.
S takvim "podmazivanjem" firmi koje rade tehničke preglede vozila, koji su obavezni za dobijanje i godišnje produžavanje registracije, osiguravajuća kuća je pokušala da za sebe prigrabi veće tržišno učešće i tako ostvari značajne finansijske koristi na tržištu osiguranja od autoodgovornosti.

 

 

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija