• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

28.12.2019

10:33

KAKO NEGOVATI KOSU TOKOM ZIME - Mali trikovi koji će vam promeniti život!

Ljubav

KAKO NEGOVATI KOSU TOKOM ZIME - Mali trikovi koji će vam promeniti život!

Podeli vest

Decembar je mesec koji sa sobom donosi hladno vreme i zbog toga je tokom ovog doba godine potrebno posvetiti više pažnje zaštiti i negi vašeg tela i kose. Postoji način da u svoju rutinu unesete proizvode koji će vam omogućiti ih da na najefikasniji način održavate tokom zimskog perioda

Pravilo broj jedan, koje ne smete da preskačete tokom hladnih dana je da nikada ne preskačete regenerator. Postoji mit o trajanju držanja regeneratora na kosi i moramo vam reći da to nije istina. Protiv popularnog uverenja, regenerator ima trenutne povoljne efekte na kosu, što znači da ne morate čekati da vam odstoji na glavi, već ga možete odmah isprati. To je neophodno sredstvo za dobro zdravlje svih tipova kose.

Ne zaboravite i na prirodne maske koje možete sami da napravite kod kuće. Na primer, sok od crnog i belog luka, jabukovo sirće i kokosovo mleko daju hranu kosi i tako poboljšavaju njen rast. Oni ne samo da pomažu rast kose, već pomažu i u celokupnom zdravlju vaše kose.

Foto: Printscreen You Tube

 

Isto tako možete kombinovati crni luk i kososovo ulje. Prednosti soka od crnog luka za regeneraciju kose su dobro poznate. Crni luk reguliše ciklus rasta dlake i daje direktnu hranu folikulu dlake. Kada se sok crnog luka pomeša sa kokosovim uljem, blagodeti se udvostručuju. Kokosovo ulje pomaže u zadržavanju prirodnih ulja na kosi, čime sprečava njeno sušenje.

Foto: Shutterstock

Još jedan trik vam može pomoći da u zimskim danima vaša kosa ostane negovana i lepa. Zamenite pamučne jastučnice svilenim. Ovo je jednostavna promena koju možete učiniti kako biste pomogli svojoj kosi. Umesto pamučnih, pređite na svilene ili satenske jastučnice za koje je zabeleženo da pomažu povećanje rasta dlake. Razlog za to je da je mekoća svilene i satenske tkanine, za razliku od pamuka. Svila ili saten ne izazivaju trenje, zbog čega je vaša kosa manje umršena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija