NAJJEFTINIJI I NAJZDRAVIJI DORUČAK: Ako ovo budete jeli svakog dana, PRIMETIĆETE ČETIRI NEVEROVATNE PROMENE u organizmu!

Pixabay

16:17 Lifestyle 0

žena.rs/informer.rs | 28. 12. 2019.

NAJJEFTINIJI I NAJZDRAVIJI DORUČAK: Ako ovo budete jeli svakog dana, PRIMETIĆETE ČETIRI NEVEROVATNE PROMENE u organizmu!

Nekada veoma popularne, potom potpuno zaboravljene, ovsene pahuljice već dugo su prve na listi nutricionista i fitnes gurua kada je u pitanju zdrav doručak

Mogu da budu slane i slatke, jeftine su, spremne vrlo brzo a pune zdravih materija. Svega 100 grama ovsa sadrži čak 16,9 grama proteina, a samo četvrtina porcije sadrži skoro 100 odsto preporučene količine mangana. Sadrži i antioksidante poput vitamina E, selen, fenolsku i fitatnu kiselinu, vitamin B1, biotim, magnezijum i još mnogo fitonutrijenata. Naravno, govorimo o kaši koju ćete sami skuvati umesto instant verzija.

NEMA VIŠE ZATVORA

Ovsena kaša je čist izvor vlakana ,a vlakna je izuzetno teško svariti bez mnogo tečnosti. Ovsene pahuljice služe kao sunđer koji upija vodu i ostale tečnosti dok se kreće kroz vaš sistem za varenje i onda izlaze iz vas. Zahvaljujući tome, nema više nadutosti niti zatvora i redovno ćete kao sat ići u toalet.

POBEDITE ZIMSKI UMOR: 5 načina da podignete energiju!

BIĆETE SITI DUŽE VREME

Vlakna nisu dobra samo za varenje već, pomažu u održavanju željene telesne težine. Kada ih pojedete za doručak, šanse da ćete se prejedati u toku dana su minimalne. Ako uzmete u obzir da porcija suvih običnih ovsenih pahuljica ima 8.2gr vlakana, što je trećina preporučenog dnevnog unosa, jasno vam je zašto je ovo idealan izbor. A da biste dodali još vlakana, samo dodajte malo svežeg voća.

IMAĆETE NIŽI HOLESTEROL

Vlakno je veoma važno u smanjivanju nivoa holesterola, a ako smanjite holesterol, smanjujete i rizik za oboljenja srca. Ovsena kaša ima dva tipa vlakana - psilijum i beta glukan, a oba se dokazano bore protiv srčanih bolesti.

(VIDEO) ZAPEČENA TESTENINA SA POVRĆEM U RERNI! Idealan ručak ili večera

IMAĆETE REGULISAN ŠEĆER

Poslednjih par godina ugljeni hidrati imaju nezasluženo lošu reputaciju, i ljudi zaboravljaju da ima i dobrih i neophodnih ugljenih hidrata. Na kraju krajeva, jedan od njih su i vlakna. Telo ih sporo vari, pa se šećer u krvi postepeno povećava, što štiti od dijabetesa tipa dva.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]