• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarukusa

12.01.2020

09:38

ZAGOREO VAM JE TIGANJ? Evo kako da ga spasite uz pomoć OVE NAMIRNICE!

Ljubav

ZAGOREO VAM JE TIGANJ? Evo kako da ga spasite uz pomoć OVE NAMIRNICE!

Podeli vest

Trikovi za čišćenje raznih stvari uvek su dobro došli, posebno ako su nam svi sajstojci pri ruci

Kuhinjska so


Ovaj je trik vrlo jednostavan, a glavni je sastojak svima pri ruci: obična kuhinjska so. Sve što treba uraditi je prekriti dno tiganja debelim slojem soli, staviti je zatim u rernu i zagrejati dok nije lijepo topla (temperatura ne sme biti jako visoka, posebno ako tiganj ima plastične ručke koje bi se mogle rastopiti). Ostavite tiganj tako na toplom 20-30 minuta pa izvadite, a kad se malo ohladi isperite vodom i osušite. Videćete da će se nakon ovog postupka hrana mnogo teže lepiti za dno tiganja. Drugim rečima, opet ćete peći palačinke bez uzrujavanja.

Foto: Shutterstock

Pranje tiganja


Kako biste sprečili da se neprijanjajući sloj na dnu tiganja ne ošteti odnosno istroši i prestane funkcionisati, prvi je korak da tiganj ne peremo deterdžentom za posuđe. Deterdžent će s vremenom, malo pomalo, skidati ovaj osetljivi sloj zbog kojeg baš obožavamo taj jedan tiganj za koji smo sigurni da se ništa neće zalepiti i na kraju će postati još jedan komad suđa koji više ne koristimo. Kako je onda oprati da se zaštiti neprijanjajući sloj? Samo vrućom vodom i kuhinjskom četkicom (ne oštrom žicom) nakon čega tiganj samo obrišite papirnim ubrusom. Na taj način ćete ukloniti masnoću, a osetljivi sloj će ostati netaknut!

STRAŠNO JEDNOSTAVAN TRIK! Evo kako da uklonite MRLJE sa obuće od prevrnute kože!

NEŠTO RADITE POGREŠNO! Tri razloga zbog kojih vam se brže masti kosa!

Zagreo tiganj – opet so!


Dogodi se i najboljima. Stavili ste tiganj na malo prejaku vatru ili vas je nešto odvuklo pažnju i eto vraga! Miris zagorele hrane širi se kućom. Čak i ako se hrana više ne da spasiti nema razloga da ne spasite tiganj. Ovim laganim trikom lako ćete ukloniti sve zagorele komade hrane s dna tiganja. Opet će vam trebati so. Obilno pospite solju dno tiganja pa dodajte malo vode da dno bude pokriveno. Stavite tiganj na ringlu pa voda neka lagano kipi 15 minuta – zagoreli komadi će se odlepiti i lako ćete ukloniti i njih i masnoću.

Foto: Pixabay

So je u nuždi i vatrogasac


Osim što može zaštititi neprijanjajući sloj na tiganju i pomoći kad nam se hrana zapeče za dno, so je uvek dobro imati pri ruci dok kuvamo, ne samo kao začin. Na primer, može se dogoditi da se ulje u tiganju doslovno zapali. Kod ovakvog požara voda nije rešenje, ne sme se vodom zaliti goruće ulje. Bolje je rešenje poklopiti tiganj poklopcem, no ako ga nemate ili nije odgovarajuće veličine, spasiće vas so. Sipajte so na vatru sve dok je ne ugasite, a to će se dogoditi vrlo brzo!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija