• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

09.03.2020

19:04

NOVA SEZONA, NOVA NEGA! Probudite uspavanu kožu s proleća!

Ljubav

NOVA SEZONA, NOVA NEGA! Probudite uspavanu kožu s proleća!

Podeli vest

Kako se zahvaljujući hladnom vazduhu tokom zime cirkulacija usporava, koža se isušuje i veoma teško regeneriše, proleće je pravo vreme da joj vratite svežinu, sjaj i nadoknadite izgubljenu vlagu adekvatnom negom

Promena godišnjih doba, temperature i vremenskih prilika zahteva i određenu promenu u svakodnevnoj rutini kad je u pitanju nega kože. Kako se zahvaljujući hladnom vazduhu tokom zime cirkulacija usporava, koža se isušuje i veoma teško regeneriše, proleće je pravo vreme da joj vratite svežinu, sjaj i nadoknadite izgubljenu vlagu adekvatnom negom.

(FOTO) OVA MU JE NAJLEPŠA DO SADA! Nova izabranica Bena Afleka jednostavno OBARA S NOGU!

NIKO VIŠE NE TREBA DA DOBIJE OVAJ RAK! Zašto je važno da vakcina protiv HP virusa bude svima dostupna?

 

Piling kao spas

Postoji nekoliko načina da pripremimo suvu i osetljivu kožu za toplije dane, a prva stvar koju treba učiniti jeste da odstranimo odumrle ćelije s njene površine pilinzima. Na taj način koža se dubinski čisti, ponovo se uspostavlja njeno "disanje", kao i ishrana, odnosno nega.

Foto: Shutterstock

Vrat i dekolte

Svaki put kada čistite lice, nanosite piling, toner ili hidratantnu kremu, obavezno tretirajte vrat i dekolte. Žene često previše pažnje posvete licu, zaboravljajući na dekolte, na kome se prvo primete prvi znakovi starenja, a to sigurno ne želite.

U tu svrhu se preporučuju uljani preparati na biljnoj bazi, odnosno sa mlevenim košticama kajsije, masline i slično. Preporučljivo je da sadrže i biljne ekstrakte sa antizapaljenskim i regenerativni dejstvom, kao što su ekstrakti nevena, kamilice i aloe. Ovi sastojci imaju umirujuće dejstvo, a blagi abrazivi neće iritirati kožu.

U domaćoj radinosti napravite piling od citrusa nakon kojeg će vam koža ponovo biti nežna i glatka. Iscedite limun i limetu, pa dodajte kokosov šećer, med i bademovo ulje. Sve sastojke izmešajte i kružnim pokretima nanesite na kožu. Masirajte desetak minuta, a nakon toga isperite mlakom vodom.

ZA MESEC DANA 6 kilograma MANJE! Smršajte i POPRAVITE RASPOLOŽENJE uz ovu fenomenalnu dijetu!

Hidratacija

Sledeći korak je hidratacija lakim kremama koje odgovaraju vašem tipu kože. Kako se tokom proleća i leti više znojimo, hranljive, odnosno masnije kreme se ne preporučuju, jer imaju tendenciju da zapuše pore i onemoguće disanje kože.

Foto: Shutterstock

Kupka od đumbira

Foto: Shutterstock

Đumbir se u istočnjačkim kulturama oduvek koristio u nezi kože, budući da deluje antibakterijski i stimuliše proizvodnju kolagena. Nakon što uradite piling, napravite kupku za opuštanje koja će vam istovremeno otvoriti pore i dodatno očistiti kožu. Naime, šaku narendanog đumbira stavite u gazu i spustite u kadu napunjenu toplom vodom. Lezite u kupku dvadesetak minuta. Isperite kožu mlakom vodom.

Birajte preparate koji u sebi sadrže ulja ili ekstrakte biljaka poput aloje, kamilice, nevena, hamamelisa, lavande, sandalovine, kao i vitamin E, koji je snažan antioksidans i otporan na sunce.
Za ljubitelje domaće kozmetike kod kuće možete da napravite kremu za lice za svakodnevnu negu i to od samo tri sastojka. Pored kokosovog ulja, potrebni su vam tečni vitamin E i nekoliko kapi eteričnog lavandinog ulja. Sve sastojke pomešajte kako bi se sjedinili. Prespite ih u teglu i čuvajte u frižideru. Dobijenu kremu nanesite na lice u maloj količini, ujutru i uveče.

Kokosovo ulje je antioksidans koji pruža i dodatnu zaštitu od sunca. Vitamin E, pored onog što je nabrojano, regeneriše kožu i usporava njeno starenje, dok lavandino ulje reguliše količinu sebuma.

Zaštitite se od sunca

Ne postoji ništa što nas lakše prevari nego prvi zraci sunca u proleće. Snažno UV zračenje na nepripremljenoj i svetloj koži dovodi do nepovratnih promena, koje za rezultat imaju ubrzano starenje kože, te obavezno proverite da li vaše hidratantne kreme sadrže odgovarajuću zaštitu od sunca. Ako to nije slučaj, zamenite ih novima koje sadrže odgovarajuću zaštitu protiv UVA i UVB zraka.

LEKARI UPOZORAVAJU! Oprezno sa kapima za nos, evo kada NE POMAŽU!

Foto: Shutterstock

Pojedina etarska ulja i biljni ekstrakti su fototoksični, kao i mnoge aktivne supstance iz krema, pa je zato nabolje imati laganu formulu kao podlogu, i preko nje odgovarajuću kremu sa zaštitnim faktorom, ako je u pitanju suva i osetljiva koža.

Kada je o dekorativnoj kozmetici reč okrenite se lakšim tečnim puderima, toniranim kremama, kao i puderu u prahu.
 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejan Vulovic

pre 4 godine

Povremeno procitam i ove tekstove koji mahom gadjaju zenski deo citalacke publike i manje vise je sve to tako kako se i kaze ali bih voleo sa vama da podelim islustvo moje lepse polovine koja vec nekoliko meseci koristi neku krenmu sa pcelinjim otrovom...mislim da nikada do sada nije bila zadovoljnija nekim od preparata koje je koristila a cak su i njene prijateljice primetile promenu na nnjenom licu...tako da lepe dame ako zelite da budete jos lepse i yategnutije, nadjite kremu sa pcelinjim otrovom i videcete kako cete biti jos zadovoljnije

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dodik jasno poručuje: U Srebrenici se nije dogodio genocid!
Politika

Dodik jasno poručuje: U Srebrenici se nije dogodio genocid!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da se Republika Srpska prema događajima u Srebrenici uvek odnosila kao prema mestu gde je počinjen zločin, ali da nije tačno da je počinjen genocid, jer definicija genocida nije ispunjena ni u delovima u Srebrenici.

18.04.2024

12:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija