• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti/informer.rs

21.07.2020

17:22

Svaka devojka je barem jednom skidala šminku MICELARNOM VODOM! A da li znate kako se ona PRAVILNO KORISTI?

Ljubav

Svaka devojka je barem jednom skidala šminku MICELARNOM VODOM! A da li znate kako se ona PRAVILNO KORISTI?

Podeli vest

Da li je micelarna voda zaista čudotvorno sredstvo za skidanje šminke ili marketinški trik kom smo se naivno priklonili? Ovo je prava istina.

Kada se pre koju godinu pojavila na tržištu, micelarna voda je brzo postala hit i nezaobilazna stavka u nezi svake žene. Efikasnost i jednostavnost korišćenja glavni su aduti ovog proizvoda, koji je sada uvršten u ponudu gotovo svakog kozmetičkog brenda.

Menja potrebu za vodom i lavaboom, bez problema otklanja šminku i nečistoću, i to samo jednim pokretom!

Ujedno je i jedan od najkontroverznijih bjuti proizvoda za čišćenje lica, te je predmet brojnih polemika dermatologa i kozmetologa.

Iako izgleda kao obična voda, micelarna voda je daleko od toga. Ona sadrži takozvane micele, mikrosfere koje privlače nečistoću, šminku i masnoću kao magnet. NJome se natopi tupfer, drži se nekoliko sekundi na koži i nežno istrlja. I sve to bez ispiranja! Ipak, ovu poslednju rečenicu treba uzeti s rezervom.

– Glavna prednost micelarne vode je u tome što ne sadrži alkohol i sapune, za koje znamo da ne utiču blagotvorno na kožu. Prilagođena je svim tipovima kože i uzrastima i veoma je delotvorna u uklanjanju šminke i nečistoća sa lica – kaže dr Nevenka.

Micelarna voda je odlična za skidanje šminke, ali ne bilo koja, i ne sme biti jedini proizvod za čišćenje lica, već samo prvi korak u toj rutini.

Da li se treba umivati posle micelarne vode?

Najveće nedoumice u vezi sa micelarnom vodom javljaju se kad je reč o njenom ispiranju s lica. Dok nas kozmetičke kuće i dalje uveravaju da nema potrebe micelarnu ispirati s lica, neki dermatolozi to ipak preporučuju. Naime, neke micelarne vode sadrže agresivnije sastojke koje ne bismo smeli da ostavimo na licu.

– Važno je istaći da postoji više tipova micelarnih voda i da je pri kupovini bitno da pazimo na to kom su tipu kože namenjene. Takođe, važno je da obratimo pažnju da li micelarna voda sadrži propilen-glikol. On ostavlja masnjikav sloj na koži i treba ga isprati sa kože jer može da izazove iritacije – kaže doktorka i dodaje da pri kupovini micelarne ne treba štedeti novac i da uvek umesto komercijalnih brendova biramo one medicinski odobrene.

Ako sadrži proplien-glikol treba isprati kožu jer on ostavlja masnjikav sloj na koži i može da izazove iritacije!

Ostale micelarne vode ne moraju da se ispiraju, a preporuka da umivanje posle micelarne nije potrebno posebno se odnosi na osobe koje imaju veoma suvu kožu ili oboljenja poput rozacee.

Kome je potrebno dvostruko čišćenje lica

Mnogi dermatolozi i kozmetolozi ipak dele mišljenje da je micelarna voda samo uvod u rutini skidanja šminke s lica, odnosno da ona samo priprema kožu za dalje korake čišćenja. Nakon što očistite lice micelarnom vodom, neizbežno je da se umijete gelom ili penom za lice.

Važno je gledati kom je tipu kože namenjena!

Ovu metodu bi posebno trebalo da primenjuju žene koje se mnogo šminkaju. Nakon dvostrukog čišćenja koža je temeljno očišćena i spremna za nanošenje kreme ili seruma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15