• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

03.08.2020

08:04

KEČEVI IZ RUKAVA NAŠIH BAKA - Kako da naučite bebu da spava cele noći?

Ljubav

KEČEVI IZ RUKAVA NAŠIH BAKA - Kako da naučite bebu da spava cele noći?

Podeli vest

Bebama je, kao i odraslima, potreban mir da bi zaspale. Pola sata pre spavanja prigušite svetlo jer to pomaže uspostavljanju unutrašnjeg sata vašeg deteta...

Studije su pokazale da, što više noći tokom nedelje beba ima ustaljenu rutinu spavanja, bolje će zaspati.

HOROSKOP ZA PONEDELJAK 3. AVGUST: STRELČEVI će se zaljubićiti u prijatelja, a BIKOVI lako mogu napredovati na poslu!

PRELEPA ČAK I KAD JE ĆELAVA! Šarliz Teron podelila snimak kako brije glavu (VIDEO)

Večernjim kupanjem bebi označite kraj dana, jer topla voda može da izazove pospanost. Takođe, možete da čitate knjige, pevate uspavanke i grlite je. Pre nego što vi ili vaš partner odete na spavanje, nežno probudite dete kako biste ga podojili ili nahranili. Ovo će mu pomoći da se ređe budi u toku noći. Stavite ga u krevetac dok je još budno, u isto vreme i na isto mesto svake noći.

Foto: Pixabay

Ako ste poremetili kontinuitet spavanja zbog odmora ili promene mesta stanovanja, ne brinite. Pokušajte da se što pre vratite starim navikama. Možda ćete pomisliti da će, ako bebu stavite ranije u krevet, manje spavati i da će se ranije probuditi. Ipak, ne zaboravite da joj treba desetak sati sna, te je stavite na spavanje oko 19.30 ili 20 sati.

Normalno je da se mališani odupiru spavanju, stoga pokušajte da bebi odlazak na spavanje učinite zabavnijim. Mališani mogu da zaspe samostalno otprilike tek posle petog meseca života. Od tada postepeno smanjujte ljuljanje, pevanje uspavanki i maženje kako biste navikli bebu da sama zaspi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija