• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti.rs/informer.rs

24.08.2020

11:04

I Ajnštajn je verovao u LEKOVITOST BOJA: LJUBIČASTA je za kožu, PLAVA umiruje, dok bi dijabetičari trebalo da se okruže...

Ljubav

I Ajnštajn je verovao u LEKOVITOST BOJA: LJUBIČASTA je za kožu, PLAVA umiruje, dok bi dijabetičari trebalo da se okruže...

Podeli vest

Kada se govori o bojama, obično se u prvi plan stavlja njihov estetski doživljaj. One, međutim, mogu da posluže i kao sredstvo za lečenje...

Svaka boja ima određenu talasnu dužinu i zrači posebnu energiju. Još je Ajnštajn otkrio da se materija u svim svojim oblicima sastoji od energetskih svetlosnih talasa u vidu duginih boja, a svaka čestica materije reaguje na svetlost i određenu boju.

MAČKA I PO! Vesna Dedić POKAZALA TANAK STRUK, zbog njenih OBLINA će vam se ZAVRTETI U GLAVI! Voditeljka PRAVA BOMBA! (FOTO)

NEMATE VREMENA ZA DORUČAK?! Dovoljno je da unesete neku od ovih namirnica S' NOGU - daće vam potrebnu SNAGU! Idealno i PRE TRENINGA

Bez obzira na izuzetno bogat spektar, hromoterapija u lečenju koristi sedam boja svetla - ljubičastu, indigo, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i crvenu, a odgovaraju čakrama našeg tela.

Evo šta koja boja leči:

Foto: Pixabay

Ljubičasta ublažava probleme sa kožom. Poznata kao jedna od hladnih boja, deluje umirujuće i korisna je osobama koje imaju problem sa spavanjem ili su pod stresom. Kontraproduktivna je za osobe koje pate od depresije, Parkinsonove i Alchajmerove bolesti, šizofrenije, epilepsije, demencije, mentalnih poremećaja, konfuzije i vrtoglavice.

Foto: Pixabay

Indigo boja može da ublaži glavobolju, migrenu, probleme sa vidom, čak kratkovidost i dalekovidost, kataraktu i glaukom. Blagotvorna je i pri problemima sa sinusima i ušima. Takođe, poboljšava koncentraciju, a ublažava napade panike i depresiju.

LETO "NA KAŠIKU": Neodoljiva minestrone čorba!

Foto: Pixabay

Plava daje osećaj sigurnosti, uređenosti i uravnoteženosti. Vezuje se za mirnoću i vedrinu, ali i za tugu. Za plavu boju se veruje da snižava temperaturu i uklanja bolove. Ublažava i probleme vezane za štitnu žlezdu, astmu, bronhitis, zujanje u ušima, smanjuje krvarenje, a leči i opekotine.

Foto: stocksnap.io

Zelena je boja prirode. Simbolizuje zdravlje, ali i ljubomoru. Uklanja stres, opušta, jača imunitet, a vezuje se i za plodnost. Ovu boju većina instinktivno traži kada je pod stresom ili ima emocionalne probleme. Pomaže i u lečenju bolesti srca i pluća, gripa i prehlada, polnih bolesti i karcinoma.

Vaša KREMA ZA LICE ili losion za telo više NE DELUJU? Možda je reč o jednoj od ove 3 greške!

Foto: pexels.com

Žuta pozitivno utiče na nerve i pročišćava telo. Stimuliše varenje, prija mišićima i koži. Deluje kao diuretik i laksativ, jer pomaže i oslobađanju od ljutnje i frustracije. Može da bude efikasna i u lečenju dijabetesa, bubrega, impotencije, opstipacije, infekcije oka i grla.

Foto: Pixabay

Narandžasta leči pluća i povećava nivo energije. Reguliše rad štitne žlezde, povećava mlečnost kod dojilja, leči štucanje, utiče na brže zarastanje rana. Budi osećaje uzbuđenja, entuzijazma i topline. Koristi se i za privlačenje pažnje, što može da se vidi po uniformama određenih profesija kao što su čistači ulica, vatrogasci...

SPAVALI ste 8 SATI, a opat se budite UMORNI? Evo u čemu je problem!

Foto: Pixabay

Crvena se u lečenju koristi za stimulisanje tela i uma, kao i pojačavanje cirkulacije. Deluje kao afrodizijak, podstiče limfne žlezde, smiruje bolove od opekotina. Ona je sjajna, topla i podstiče snažne emocije. Simbol je za ljubav, toplinu i udobnost. Svojim intenzitetom podstiče uzbuđenje, ali i bes i ljutnju.

BONUS VIDEO:

(HIT VIDEO) DOKTOR NESTOROVIĆ RAZBIJA MITOVE O KORONAVIRUSU! Kako je najbezbednije voditi ljubav u ova vremena!

KAKO JE KORONA UTICALA NA TRŽIŠTE NEKRETNINA! Stručnjak odgovara na vaša pitanja (TVIN)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija