• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stil/informer.rs

24.11.2020

22:57

4 POTPUNO PRIRODNE MASKE za sve tipove kože! Brišu bore i vraćaju SAMOPOUZDANJE! (RECEPTI)

Ljubav

4 POTPUNO PRIRODNE MASKE za sve tipove kože! Brišu bore i vraćaju SAMOPOUZDANJE! (RECEPTI)

Podeli vest

Bez obzira koliko bismo želeli, nemoguće je zaustaviti proces starenja, međutim, u našoj je moći da ga usporimo. Na kozmetičkom tržištu postoji ogroman broj različitih proizvoda protiv starenja: krema, seruma i maski.

Maske možete lako pripremiti kod kuće koristeći sastojke iz vašeg frižidera.

Otkrivamo 4 najefikasnije maske protiv starenja koje možete pripremiti kod kuće.

Za suvu kožu

  • 100 ml. milerama
  • 4 kašičice soka od limuna

Pomešajte sastojke, nanesite na lice i ostavite 20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom i nanesite hidratantnu kremu ili serum da biste učvrstili efekat. Krema hidrira i dubinski neguje kožu, čineći je mekšom i glatkom. Limunov sok obezbediće vašoj koži dozu vitamina C, moćnog antioksidansa. Bori se protiv bora i daje koži prirodan sjaj.

Za osetljivu kožu

  • 100 g masnog svežeg sira (9%)
  • 2 kašičice kurkume

Sveži sir temeljno zgnječite, dodajte kurkumu i mešajte dok maska ne dobije ravnomernu zlatnu nijansu. Nanesite masku i ostavite 15 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Sveži sir sadrži mlečnu kiselinu - ne samo da savršeno čisti kožu, već i stimuliše proizvodnju kolagena -glavnog proteina mladosti, hidrira i neguje kožu. Kurkuma je jedan od najjačih prirodnih antioksidanata, štiti kožu od oštećenja slobodnim radikalima i štetnih efekata ultraljubičastog zračenja i sprečava pojavu bora.

Foto: Shutterstock

Za normalnu i kombinovanu kožu

  • 1 banana
  • 4 kašičice surutke
  • 2 kašičice meda

Zgnječite bananu, dodajte surutku i med i sve sastojke pomešajte u homogenu masu. Ostavite na koži 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Banana stimuliše aktivnu proizvodnju kolagena, hidrira i neguje kožu, zasićujući je mnogim važnim elementima u tragovima. Med je bogat izvor vitamina, pored toga, stvara tanak film na koži, koji sprečava isparavanje tečnosti, što znači da štiti kožu od suvoće. Zapamtite da je med jak alergen. Isprobajte na malom području pre nego što nanesete masku na celo lice.

Za masnu kožu

  • 2 belanca
  • 1 kašičica meda
  • 3-4 kapi ulja čajevca

Lagano umutite belanca, dodajte med i ulje čajevca i lagano promešajte. Nanesite na lice, ostavite 15 minuta da deluje, a zatim isperite hladnom vodom. Belance jajeta ne samo da stimuliše proizvodnju kolagena, već takođe pomaže u sužavanju pora i smanjenju stvaranja sebuma. Maska hidrira kožu i istovremeno se bori protiv akni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Radmila

pre 3 godine

Svidjaju mi se ove maske koje brisu bore i daju mladalacki izgled bez hiruskih intervencija i botoksa.Ja volim prirodne kreme i sve sto je pririodno. A koliko mozemo pomoci nasoj kozi i licu da zaustavimo proces starenja na jedostavan nacin prirodnim maskama. Ja isto tako koristim prirodnu kremu od pcelinjeg otrova Magija pcele koja brise bore i neguje lice i daje joj vlaznost i mekocu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59