• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alternativazavas.hr/Ljubav&Zdravlje/informer.rs

06.12.2020

14:41 >> 14:42

Za zdravu i SNAŽNU KOSU - Carski TRETMAN TOPLIM ULJIMA!

Ljubav

Za zdravu i SNAŽNU KOSU - Carski TRETMAN TOPLIM ULJIMA!

Podeli vest

Maštate o luksuznom zimskom ritualu lepote koji će vašoj kosi pružiti savršenu negu? Priuštite joj tokom hladnih dana tretman toplim uljima

Ukoliko imate masnu kosu i bojite se da će je ulje samo dodatno zamastiti, nemate razloga za brigu. I za takvu kosu postoje izvrsna rešenja. Jojoba, kokos, avokado, susam, ricinus... koju god vrstu odabrali, vaša kosa će biti nahranjena i mekana.

Izbor prema tipu kose

Jojobino

Ovo ulje je pogodno za masnu kosu. Ima teksturu vrlo sličnu našoj koži i kosi, a njegovim nanošenjem kosa će omekšati i biće lagana kao pero.

Foto: Shutterstock

Napravite sami svoju mešavinu

Sastojci: po kašika jojobinog, kokosovog i ricinusovog ulja, kašika sušenog ruzmarina, a po želji još i: kašika sušenog rastavića, 4 kapi eteričnog ulja semenki šargarepe, 3 kapi eteričnog ulja ruže.
Priprema: U lončić koji ste stavili iznad veće posude sa vodom koja vri (dakle iznad pare) sipajte ulja jojobe, kokosa i ricinusa, pa dodajte sušeno bilje. Ostavite na laganoj vatri pola sata do sat vremena pa procedite tako da ostane čisto ulje. Na kraju, po želji, u ulje dodajte i eterična ulja. Izmešajte, pa ili odložite za kasnije korišćenje ili odmah upotrebite.

Kokosovo
Kokosovo ulje pogodno je za sve tipove kose. Osim što će je omekšati, ovo ulje daće blistav sjaj vašim vlasima. Isto tako, odličan je izbor kod peruti i suvog vlasišta.

Susamovo
Izvrsno je za stanjenu i krtu kosu, a uz to usporava gubitak vlasi. Odlično je za sve tipove kose, daje vlasima blistav sjaj i regeneriše ih.

Ricinusovo
Odavno je poznato da je ricinusovo ulje pravi melem za tanke, krte i lomljive vlasi. Ovo ulje snaži i jača kosu i čini je gušćom, a namenjeno je i za masnu kosu.

Ulje avokada
Ovo ulje je odlično za suvu kosu, a osim što vlaži i hidrira, odlično smiruje neposlušne vlasi. Stoga, ako imate suvo vlasište i kosu koja je neukrotiva, birajte ulje avokada.

Foto: Shutterstock

Uz ove vrste možete koristiti i arganovo ulje, ulje koštice kajsije ili slatkog badema. Sva tri će doprineti lepoti, mekoći i sjaju vaše kose.

Bilje kao dodatak

Pomenuta ulja možete da koristite samostalno ili pak u njih dodate bilje, što će vaš tretman podići na viši nivo. Izbor napravite u zavisnosti od toga šta želite da postignete.

* Za intenzivniju boju kose: kamilica i neven (za plavuše), karanfilić (ako preferirate boju meda), kopriva, ruzmarin, žalfija, talog od kafe i crni čaj (za brinete), hibiskus (za crvenokose)

Foto: Shutterstock

* Za dodatnu hidrataciju: kamilica, lavanda, macina trava (očajnica), neven, sušene ružine latice, aloja

* Za jačanje vlasi: kopriva, kamilica, rastavić, čičak

* Za rast kose: peršun, nana, žalfija, kamilica, đumbir, cimet

Tretman - korak po korak

1. U teglicu sipajte odabrano ulje pa sve stavite u posudu s vrelom vodom tako da voda bude do visine ulja u tegli. Ostavite minut-dva da se ulje dobro zagreje.

2. Nanesite toplo (ne prevruće) ulje na vlasište, pa 3-5 minuta kružnim pokretima masirajte glavu. Masažom ćete ukloniti odumrle ćelije i podstaći rast novih vlasi, kao i upijanje ulja.

Foto: Shutterstock

3. Nanesite ulje i na ostatak kose, ali pazite da ga ne stavite previše - ulje ne bi trebalo da kaplje sa kose.

4. Stavite na kosu kapu za tuširanje i obmotajte oko glave topli peškir koji ste prethodno stavili pod mlaz vruće vode i dobro ocedili.

5. Ostavite ulje da deluje na kosi od 30 minuta do dva sata. Potom isperite kosu šamponom i toplom vodom sve dok na njoj više ne bude tragova ulja.

Tretman toplim uljima možete primenjivati jednom nedeljno ili čak svakih nekoliko dana ako vam je kosa jako suva i sklona pucanju.
 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija