• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti.rs/informer.rs

13.12.2020

16:34

PLEŠITE S BEBOM U NARUČJU - Evo zašto je to SJAJNO za njen RAZVOJ!

Ljubav

PLEŠITE S BEBOM U NARUČJU - Evo zašto je to SJAJNO za njen RAZVOJ!

Podeli vest

Svi želimo da naši mališani izrastu u osobe koje će jednog dana drugi smatrati dobrim ljudima i pravim prijateljima, saosećajnim osobama uvek spremnima da pomognu, a rezultati istraživanja ukazuju da je to moguće postići - plesom

Ovo zanimljivo istraživanje sprovedeno je na sledeći način: naučnici su plesali s bebama u naručju i, pri tome ih gledali u lice, krećući se u ritmu muzike ili van ritma. Nakon što bi muzika stala, naučnici bi ispuštali marker koji su držali u ruci i posmatrali da li će bebe posegnuti za njim i pokušati da ga dohvate i pruže svojim plesnim partnerima pomoć.

Ustanovljeno je da čak 50 odsto mališana koji su u naručju naučnika skakutali u ritmu muzike želelo da pomone drugima. Takođe, naučnici su obratili pažnju i na to kako se ponašaju deca koja su sa naučnicima plesala van ritma muzike, a otkriveno je da je svega 30 odsto njih želelo da dohvati marker i tako da pruži  pomoć. Mališani koji su se kretali ritmično, brže su se i saginjali ka markerima.

Foto: unsplash.com

- Jedna od teorija je da, kada se ljudi kreću u sličnom ritmu kao mi, češće ih smatramo za prijatelje - istakla je doktorka Laurel Trainor, autorka istraživanja i profesorka psihologije na Univerzitetu “McMaster”.

- Naše istraživanje, takođe, ukazuje i na to da je držanje bebe i kretanje s njom važno za formiranje povezanosti - dodala je doktorka.

JESTE BAUK! Prevremeno rođene bebe će biti loše u školi iz OVIH predmeta!

OVE PREDMETE IZ KUĆE SKLONITE NA VREME! Mogu biti jako opasni po BEZBEDNOST VAŠEG DETETA!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija