• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fox News/informer.rs

15.03.2021

20:00

DA SVE BLISTA! Nepoznati POMAGAČI u čišćenju - PIRINAČ, crni čaj, mineralna voda, KEČAP!

Ljubav

DA SVE BLISTA! Nepoznati POMAGAČI u čišćenju - PIRINAČ, crni čaj, mineralna voda, KEČAP!

Podeli vest

Kečap pomaže u uklanjanju rđe s posuđa od bakra i mesinga, ovsena kaša očistiće prljave ruke bolje od sapuna, crni čaj vratiće sjaj baštenskom alatu, a pirinač će očistiti vaze

Namirnice koje mogu da se pronađu u svakom domaćinstvu mogu da budu neobični, ali izuzetno korisni saveznici u čišćenju i uklanjanju mrlja, donosi Fox News. Otkrijte kako na jednostavan i prirodan način otkloniti rđu, oštećenja na drvenim površinama, tvrdokorne mrlje s tepiha i kako da dezinfikujete kupatilo.

Foto: pexels.com

Kečap za pranje posuđa

Omiljeni umak odličan je odstranjivač mrlja od rđe na posuđu od mesinga i bakra. Istisnite malo kečapa na komadić pamučne tkanine, te ga potom utrljajte na zarđale delove suvog posuđa. Kroz nekoliko minuta posuđe će zablistati svojom starom bojom, a potom ga isperite samo mlakom vodom i obrišite peškirom.

Ovsena kaša za pranje ruku

Mešavina tople vode i ovsene kaše služi kao odličan piling, ali i pasta za uklanjanje tvrdokornih nečistoća s ruku. Utrljajte je nakon diranja crnih i masnih mrlja i onih od tinte na rukama. Dobro isperite.

Foto: Pixabay

Pirinač čisti vaze

Uske vaze koje je gotovo nemoguće detaljno oprati iznutra bez četkice operite tako da u njih sipate tri četvrtine tople vode i u nju dodajte kašičicu nekuvanog pirinča. Prekrijte vrh vaze dlanom i snažno potresite, a taj bi postupak trebalo da pomogne u uklanjanju kamenca i nečistoća.

Čaj vraća sjaj baštenskom alatu

Sjaj zarđalom baštenskom alatu vratiće crni čaj. Skuvajte veću količinu crnog čaja, ohladite ga i sipajte u plastičnu posudu u koju ćete ostaviti alat na par sati. Nakon što ga izvadite, obrišite ga pamučnom krpom, a pri postupku nosite rukavice da vam nokti ne bi potamneli.

Glicerin uklanja vosak

Vosak koji je curio i nakupio se na ivicama svećnjaka ili pak drvenim površinama uklonite tako što ćete rukama oljuštiti vosak koliko možete, a potom na vaticu staviti malo glicerina i njime istrljati mrlju.

Foto: Shutterstock

Mineralna voda za kamenac

Kamenac koji se nakupio na sudoperi i oko slavina možete da uklonite pamučnom krpicom koju ste nakvasili mineralnom vodom. Njome istrljajte prethodno opranu sudoperu i slavinu, a potom obrišite suvom krpom.

Hidrogen za čistu tastaturu

Pamučnu vaticu umočite u hidrogen i njome pažljivo očistite tastaturu, a za teže dostupne delove koristite štapiće za uši umočene u hidrogen. Ovim postupkom ćete očistiti, ali i dezinfikovati tastaturu.

Foto: pexels.com

Kukuruzni skrob za mrlje na tepihu

Masne mrlje na tepihu mogu da se uklone uz pomoć kukuruznog skroba (gustina), tako što ćete ga staviti direktno na mrlju. Ostavite ga 15 do 30 minuta, istrljajte četkom i zatim očistite usisavačem. 

Alkohol za drvo

Trajne mrlje na drvenom podu, stolu ili šanku mogu da se ublaže brisanjem vatom na koju ste nakapali malo koncentrovanog medicinskog alkohola.

NAJBOLJI BAŠTOVANI SE KUNU U OVAJ TRIK! Ukoliko vam cveće sporo raste, ne cveta i žuti OVIM ĆETE MU POVRATITI SJAJ!

BRZO, LAKO I EFIKASNO! Napravite sami osveživač vazduha koji DEZINFIKUJE PROSTOR!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17