• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti

18.03.2021

14:20

OVIH PET PREDMETA NIKAKO NE SMEMO DA BRIŠEMO PAPIRNIM UBRUSOM! Evo i zašto!

Ljubav

OVIH PET PREDMETA NIKAKO NE SMEMO DA BRIŠEMO PAPIRNIM UBRUSOM! Evo i zašto!

Podeli vest

Papirni ubrusi sve su popularniji pomoćnici u čišćenju zbog izuzetne praktičnosti. Međutim, ipak ih na nekim stvarima treba izbegavati

Naočare

Ako brišete naočare papirnim ubrusom možete izgrebati i oštetiti zaštitni sloj stakla. Zato ih brišite mekanom krpicom koju ste dobili s naočarima.

Foto: Pixabay

Ako brišete naočare papirnim ubrusom možete izgrebati i oštetiti zaštitni sloj stakla

Drveni nameštaj

I prašina i papirni ubrusi imaju abrazivna svojstva što znači da brisanje prašine papirnim ubrusima s drvenog nameštaja može ostaviti ogrebotine. Dakle, oni su pregrubi za takve osetljivije površine koje je najbolje čistiti mekom krpom navlaženom sredstvom za čišćenje drvenih površina.

Električni uređaji

Grublja tekstura papirnih ubrusa može da ošteti i ove delikatne aparate, naročito staklene površine poput ekrana. S elektroniih uređaja mrlje brišite krpom od mikrofibera ili vlažnim antibakterijskim maramicama.

Tepih

Ako mrlju s tepiha pokušate da očistite papirnim ubrusom on će se razmrviti i usaditi u vlakna što će još više pogoršati problem.

Foto: Pixabay

Ako mrlju s tepiha pokušate da očistite papirnim ubrusom on će se razmrviti i usaditi u vlakna

Tamna majica

Kao i kod tepiha, i na crnoj majici, odnosno tamnim tkaninama, papirni ubrus će ostaviti mrvice koje će se usaditi u vlakna. Brisanje mokrim ubrusom još više će pogoršati stvari.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija