• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: magazin.novosti

17.04.2021

17:49

KAKO DA JAJA NE PUKNU TOKOM KUVANJA? Evo nekoliko saveta koji će vas rešiti muka!

Ljubav

KAKO DA JAJA NE PUKNU TOKOM KUVANJA? Evo nekoliko saveta koji će vas rešiti muka!

Podeli vest

Na kojoj temperaturi je potrebno da čuvate jaja, šta je dobro da ubacite u vodu dok se kuvaju i kako da ih efikasno ohladite posle kuvanja? Dajemo vam odgovore na ova pitanja

Pre kuvanja je važno da znate da šerpu ne bi trebalo da pretrpavate jajima.To može dovesti do pucanja.

Pazite na temperaturu u šerpi

Ono što je posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi, nego na srednjoj, kao i da jaja imaju mesta za plutanje u vodi.

Sveža jaja manje pucaju

Njihovu svežinu ćete lako odrediti. Ubacite jedno jaje iz pakovanja u čašu sa vodom. Ako potone, sveže je. Jaje koje je dugo stajalo u prodavnici neće potonuti. Druga važna stvar je čvrstina ljuske. Ona se određuje po boji.

Foto: Pixabay

Sveža jaja manje pucaju

Tradicionalni savet podrazumeva kašiku sirćeta i prstohvat soli.

Dodajte so u vodu

Slana voda pomoći će da se belance lepo skuva i to mnogo brže nego obično. So će sprečiti mikropukotine i tako sačuvati vaša jaja.

Neka se malo ohlade

Kada voda provri isključite šporet. Sklonite jaja sa vatre tri minuta pošto ste isključili šporet ako želite rovita jaja, srednje su skuvana ona koja sklonite 5 do 7 minuta pošto voda provri, a za tvrdo kuvana sklonite iz posle 9 do 12 minuta. Zatim ih lagano stavljajte u činiju sa hladnom vodom, u koju ste prethodno sipali kašičicu soli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija