• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

01.08.2021

13:12

Što ČEŠĆE PERETE kosu, to se ona VIŠE MASTI! Kako da KONAČNO REŠITE ovaj PROBLEM?

Shutterstock

Ljubav

Što ČEŠĆE PERETE kosu, to se ona VIŠE MASTI! Kako da KONAČNO REŠITE ovaj PROBLEM?

Podeli vest

Vremenski period koji će proći od jednog pranja kose do drugog isključivo zavisi od vašeg vlasišta, hormona i genetike...

Da li vaša kosa izgleda kao da ju je neko namazao uljem drugi dan nakon što ste je oprali, ili samo par sati kasnije. Za ravne, mlitave i prilepljene vlasi krivca treba tražiti u genetici, stresu, hormonima (posebno muškom hormonu androgenu), lošoj ishrani, kontraceptivnim pilulama…

Koliko god bilo teško, ili vam delovalo neprijatno, nemojte prati kosu svaki dan, bilo da koristite prirodni ili industrijski šampon ili konačno medicinski. Na taj način ćete dopustiti temenu da se oporavi i ono će se s vremenom samo po sebi sve manje mastiti.

Foto: Shutterstock

Jedan od odličnih sastojaka za negu masne kose je prašak za pecivo. On, osim što rešava problem viška masnoće, kosu oslobađa i od peruti i ostalih nečistoća. Za šampon pomešajte kašičicu praška za pecivo i šolju vode dok ne dobijete glatku smesu, pa je dobro umasirajte u kožu temena. Potom samo isperite mešavinom kašike jabukovog sirćeta i šolje vode.

Drugi oproban trik u koji se kunu svi koji su se odrekli industrijskog šampona je soda bikarbona. Sodu pomešajte sa vodom u razmeri 1:3 – recimo, za kosu dužine do ramena dovoljno je dve do tri kašike sode bikarbone.

Prirodna sredstva uza negu 

Belance - Pored praška za pecivo i sode za negu masnog temena možete upotrebiti i umućeno belance. Umutite onoliko belanaca koliko je potrebno da vam prekrije teme, umasirajte i ostavite da odstoje 20 minuta. Nakon toga operite kosu prirodnim šamponom.

Crni čaj - Masno teme glave možete negovati i razređenim crnim čajem, tako što ćete ga umasirati u kožu, pa isprati. 

Foto: Shutterstock

Limun - Limunov sok je još jedan dobar prirodni lek za masnu kosu. Ipak, ako ne želite uz to i da posvetlite kosu, nemojte ga koristiti, jer dugotrajnom upotrebom soka od limuna kosa postaje svetlija za par nijansi.

Sirće - I sirće, koje je takođe kiselo, može odmastiti vašu kosu. Pomešajte šolju sirćeta sa šoljom vode, a zatim time obavite završno ispiranje kose. Ne brinite oko toga što mirišete kao salata, miris će brzo nestati. 

Foto: Shutterstock

Kopriva - Sigurno najblagotvornija biljka kada je u pitanju nega kose je - kopriva. Osim što smanjuje lučenje masnoće, kopriva je odlična i kao sastojak za borbu protiv opadanja kose, ali i peruti. Ukoliko ste u prilici nabavite potpuno prirodan šampon od kopriva, ili nakon uobičejenog pranja isperite kosu čajem od ove biljke.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ministar Selaković na promociji kulturne razmene Srbije i Kine! Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju
Politika

Ministar Selaković na promociji kulturne razmene Srbije i Kine! Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju

Ministar kulture Nikola Selaković istakao je na promociji kulturne razmene Srbije i Kine sa temom „Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju“ koju je, u okviru zvanične posete predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga našoj zemlji organizovala Kineska medijska grupa u saradnji sa Radio-televizijom Srbije da, zahvaljujući susretu na najvišem nivou, danas imamo sjajnu priliku da dodatno ojačamo domen kulturne saradnje.

07.05.2024

19:04

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija