• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/Informer.rs

28.07.2021

08:31

5 FANTASTIČNIH TRIKOVA da se rešite korova – bez trunke hemikalija!

Ljubav

5 FANTASTIČNIH TRIKOVA da se rešite korova – bez trunke hemikalija!

Podeli vest

Iako ga uklanjate redovito, ne možete da se rešite dosadnog korova koji guši vaše povrće, cveće i začinsko bilje?

Možda ga ima puno, a možda nešto radite pogrešno, na primer ne izvučete celi koren? Najbolji način za prirodan obračun s korovom je redovno održavanje kako se  „neprijatelj“ vaše gredice ne bi razmahao.

Na tržištu postoji i mnogo hemijskih proizvoda za tretiranje korova. Izbegnite ih, jer tada sve što bude zasađeno na gredici biće kontaminirano štetnim sastojcima. Plevljenje prihvatite kao redovnu rekreaciju. Koristite obavezno i zaštitne rukavice, jer ima i vrlo neprijatnih korova koji mogu izazvati i različite vrste alergijskih reakcija.

Najčešći korovi su hrapavi štir, poljska krika, divlja loboda, rusomača, poljski slak, obični koštan ili sitna konica

Na većim gredicama može pomoći motika. Iskusni vrtlari kažu kako se motika mora postaviti vodoravno sa zemljom kako bi se izvukao ceo koren. Takav korov prelijte vrućom vodom. Korova se možemo rešiti i pomoću novina. Vlažne listove stavite na korov i preko njih pospite malo zemlje. Nedostatak dnevne sunčeve svetlosti i manjak kiseonika jednostavno će ga uništiti.

Foto: pexels.com

Oko biljaka možete posipati piljevinu, kompost ili staviti slamu.

Pri rešavanju korova može pomoći i sirće, ali njegovo korišćenje preporučuje se samo tamo gde nema zasađenih drugih biljaka, na primer između kocki na vrtnim stazama, uz ogradu, na terasama, prenosi Večernji.hr.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17