• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tijana Majkić

06.08.2021

13:17

TEŠKI debeli lanci koji su zamalo koštali života Denija! Ostavljen nasred ulice da čeka spas... Ovako je tekla sudbina jednog psa iz Valjeva /FOTO/

Privatna arhiva

Ljubav

TEŠKI debeli lanci koji su zamalo koštali života Denija! Ostavljen nasred ulice da čeka spas... Ovako je tekla sudbina jednog psa iz Valjeva /FOTO/

Podeli vest

Pa dobro, ovo možda zaista deluje kao svaka druga priča, ali, za njega nije, znate kako kažu, svakome je njegova muka najveća. Tako i za Denija, njegova priča možda je počela sjajno, ali kao i većina sudbina naših pasa u nekom momentu postane tužna

Naša novinarka nije mogla da ostane imuna na ove oči pune nade i poslednjeg vapaja koji kaže "Zaslužujem sreću". Pratila je priču od početka, od marta ove godine, kada je Deni lutao ulicama... ulicama sebi poznatog grada, ali opet, toliko stranog i nepoznatog.


Gladan, uplašen, sa velikim lancem oko vrata, uspeo je nekako da pobegne i da sebi šansu za pokušaj sreće, verovatno je ovaj pas verovao u dobro čoveka više nego čovek sam sebi, možda smo mi izgubili tu naivnu misao da je svako dobar i da ljubav može zaista promeniti sve. Da li se slažete?


Priče najvernijih prijatelja čoveka postaju tužne onog mometa kada čovek postane neodgovoran vlasnik. Sa neodgovornim vlasništvom u Srbiji susrećemo se sve više, kao da je u poslednjih godinu, dve, ovaj fenomen dosegao ekspanziju lošeg ponašanja.


Od kada su najbolji prijatelji čoveka postali samo marionete za ličnu zabavu, od kada su im dlakava bića zanimljiva samo kao bebe?


Zamislite da ostavite dete kada krene da raste i prestane da vam bude zanmljivo?

 

 

Foto: Privatna arhiva

Ostavljen na rubu smrti


Not kul, zar ne... Zamislite da vaše dete luta samo ulicama nekog grada, preplašeno i gladno.. stanite, razmislite na sekund o tome.


Deni je odlučio da svoju šansu pronađe u martu ove godine, kada se izborio da pobegne od lošeg čoveka, koji ga je držao u zatočeništvu u Valjevu, čoveka koji ga je držao na lancu, gladnog i žednog, a najvažnije, čoveka koji mu je ubijao ličnost, sreću i priliku da pokaže ko je Deni zaista.

 

Foto: Privatna arhiva

Deni


Ali... došao je i taj dan... Deni je konačno došao u grad koji je za njega spas, doveden je u Beograd, skinuti su mu lanci koji su ga podsećali na strah, tugu i nemar od čoveka, u koga je polagao sve nade.

 

Foto: Privatna arhiva

Deni kod veterinara


Dobro, ajde, šta sada, spasen je kuca, sada da otkrijemo kakve posledice Deni ima usled zanemarivanja od strane svog vlasnika... imao je duž desne strane dekubite što ukazuje da je bio na kratkom lancu i što je najstrašnije mogao je samo na toj strani da leži, na desnoj strani!


Oporavak je trajao više od 2 meseca, toliko je bilo potrebno da se pas oporavi fizički, donekle... uz dobru ishranu i vitamine, ali, šta sa psihičkim stanjem, kako oporaviti psa psihički, kako ga vratiti u ono stanje u kojem bude kada dođe na ovaj svet?

Foto: Privatna arhiva

Deni kod veterinara


E pa tome se nada autor teksta, da će ova priča uspeti da nađe put put do srca koje će prepoznati lepotu, dobrotu i fantastičnu ličnost ovog divnog bića.

Foto: Privatna arhiva

Izgubljena svaka nada za sreću

 

 

A ovako izgleda pas kada mu date ljubav i pažnju... Jer Deni je upravo veseo, druželjubiv, miran...ma prosto fantastičan ljubimac!

Ukoliko neko želi da udomi ovog druškana možete pozvati ovaj broj 0654185868

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Panter

pre 2 godine

IMA JEDNA IZREKA: POGLEDAŠ PSA U OČI,VIDIŠ ČOVEK, POGLEDAŠ ČOVEKA U OČI,VIDIŠ DŽUKELA. MISLIM DA JE SVE REČENO.

Mina

pre 2 godine

Svaka cast na objavi,nadam se da ce ga neko udomiti?Ja ih cetvoro imam,takodje spasenih sa ulice i verujem da u Srbiji ima jos humanih ljudi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija