• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.09.2021

09:14

UKRASITE TERASU JESENJIM BILJKAMA! Žive boje cveća za tmurne dane

Ljubav

UKRASITE TERASU JESENJIM BILJKAMA! Žive boje cveća za tmurne dane

Podeli vest

Terasa ukrašena cvećem nije samo asocijacija na leto. I tokom ranih jesenjih dana možete da uživate u svojoj bašti koju krase biljke različitih boja

Predlažemo tri cvetnice koje bi trebalo da zasadite, jer će svojim raskošnim izgledom i nijansama učiniti da i tokom tmurnih dana dvorište ili terasa izgledaju kao da leto još uvek traje.

1. Prva biljka koju treba da posadite, jer se veoma brzo širi, jeste hrizantema. Ima ih u različitim bojama, a najlepše su ciklama i roze nijanse. One vole da su na svetlom mestu, ali ne direktno na suncu, odgovara im temperatura od oko 18 stepeni, ne vole ni previše toplote i zato su odlična biljka za ranu jesen. Potrebno je umereno zalivanje i redovno pothranjivanje biljke.

Foto: pexels.com

Vedre boje cveća za jesenju terasu

2. Druga biljka, koja ujedno i ide dobro u kombinaciji sa hrizantemama je zvezdan, i to jastučasti (Aster dumosus). Može da cveta u najrazličitijim nijansama roze i ljubičaste boje. Obično je visok od 15 do 45 centimetara. Zbog kasnog cvetanja treba voditi računa da se zvezdan posadi na mesto koje će i tokom jeseni biti sunčano, jer bez sunca može izostati cvetanje. Što se tiče zalivanja, ono treba da bude umereno, a biljka može da podnese i manju sušu.

3. Treća i ujedno najatraktivnija biljka u ovoj grupi bila bi plava glavica, nalik čičku (Echinops ruthenicus). Raste od 80 do 100 centimetara u visinu, uspravno i razgranato. Veliki cvetovi u obliku kugle mogu biti u tonovima boja od plave do ljubičaste. Ova biljka voli da bude na suncu, nije zahtevna kada je reč o zalivanju, dobro podnosi sušu, ali je važno da bude na toplom i zaštićenom mestu. Pored neobičnog i dekorativnog cveta, i listovi su mi kitnjasti, tako da će u grupi sa ostalim cvećem izgledati atraktivno i raskošno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija