• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ordinacija.hr

23.11.2019

08:32

GASTROENTEROLOG SAVETUJE: Ova jednostavna pravila eliminišu nadutost, gasove i regulišu težinu!

Ljubav

GASTROENTEROLOG SAVETUJE: Ova jednostavna pravila eliminišu nadutost, gasove i regulišu težinu!

Podeli vest

Problem nadutosti i usporenog metabolizma muči sve veći broj ljudi. Ubrzan način života i nepravilna ishrana su doveli do toga da je ovo stanje uzelo maha. Problem sa crevima prouzrokuje slabljenje imuniteta i mnoge druge tegove, kaže doktor Kenet Braun

Evo na koji način ćete održati zdravlje vaših creva: 

Hrana je uvek najbolji lek 

Sve  što unesemo u naš organizam na određen način utiče na nas. Doktor savetuje pažljivo čitanje deklaracija i biranja što prirodnijih namirnica. Zeleno voće i povrće, kao i banane imaju pregršt benefita za creva.

OVO JE NAJZDRAVIJE VOĆE NA SVETU! Smanjuje rizik od pojave raka pluća, moždanog udara i to NIJE SVE!

Birajte odgovarajuća vlakna

Vlakna se dele u dve grupe, topiva i netopiva vlakna.

Topiva vlakna se nalaze, pasulju, grašku, lanu, bobičastom voću, jabukama i ona zapravo usporavju probavu. Bolji izbor su uvek netopiva vlakna koja se nalaze se u orasima, žitaricama od celog zrna, semenkama i pirinču.

Foto: Shutterstock

Flavanoidi su vam najbolji saveznici

Flavonoidi povrću daju boju, a jako su korisni i za probavu jer deluju kao antioksidansi. Najveća koncentracija flavonoida nalazi se u zelenoj salati, luku i slatkom krompiru.

SMIRITE ŽIVCE za samo JEDAN MINUT! Ako budete radili ovu vežbu SVE U ŽIVOTU ĆE VAM KRENUTI NABOLJE!

Smanjite stres

Kada smo pod stresom lučimo prekomerno želudačnu kiselinu koja uzrokuje smetnje. Fizička aktivnost je odlična za eliminisanje napetosti.

Kvalitetan san je obavezan

San je zaista lekovit. Ukoliko ste odmorni, problemi sa crevima će vas zaobići.

Veštački zaslađivači prave ozbiljne smetnje

Veštački zaslađivači su glavni uzročnici dijareje, jer organizam nije u stanju da ih vari.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija