• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

08.12.2019

10:09

AKO STE NAPETI POKRENITE SE! Vežbe koje popravljaju raspoloženje!

Ljubav

AKO STE NAPETI POKRENITE SE! Vežbe koje popravljaju raspoloženje!

Podeli vest

Ako ste često bezvoljni i s vremena na vreme patite od bolova u mišićima i zglobovima, osećate nedostatak energije, trebalo bi da počnete da vežbate

Fizička aktivnost popravlja raspoloženje. Ako ste često bezvoljni i s vremena na vreme patite od bolova u mišićima i zglobovima, osećate nedostatak energije, trebalo bi da počnete da vežbate. Jer, istraživanja pokazuju da redovan trening može da "probudi" volju i ojača samopouzdanje.

Fizička aktivnost doprinosi i boljem raspoloženju, kreativnosti, a time i uspešnijim poslovnim rezultatima.

ODLIČNA IDEJA ZA PORODIČNI RUČAK! Čorbast grašak sa suvim rebrima!

S obzirom na to da pokretanje sa "nulte tačke" nije jednostavno, predlog je da rekreativne sposobnosti s vremenom usavršavate tako što ćete prvo početi sa vežbama razgibavanja. Njihov cilj je da telo oslobode napetosti. Posle toga možete u brzu šetnju, na trčanje, plivanje ili da uradite intenzivan kardio-trening.

Kruženje

Snažno podižite ramena prema ušima, a zatim ih naglo opustite. Ponovite to 10 puta. Zatim, opustite ruke pored tela i zamahnite dok ne napravite ceo krug. Ponovite to isto opet praveći krug u suprotnu stranu. Napravite nekoliko krugova u jednu i drugu stranu.

OTKRILA TAJNU USPEŠNOG BRAKA! Nataša Ninković je 23 godine sa NJIM - ''Nekada je najbolje...''

Rotiranje ramena

Uhvatite se šakama za ramena. Lagano kružite laktovima u smeru kazaljke na satu. Uradite pet krugova, pa promenite smer okretanja. Ponovite to pet puta.

Zatezanje nadlaktice

Jednu ruku podignite i spustite iza glave, tako da lakat bude na potiljku. Lagano ga drugom rukom privlačite ka suprotnom ramenu dok ne osetite zatezanje. Zadržite se u položaju dok ne izbrojite do deset. Ponovite, naizmenično sa svakom rukom, po tri puta.

Foto: Shutterstock

Istezanje

Prepletite prste iznad glave, okrenite dlanove prema gore i istegnite ruke što više možete. Ostanite u tom položaju dok izbrojite do deset. Opustite se pet sekundi. Spojite dlanove iza leđa i istegnite ih unazad što više možete. Ostanite u tom položaju dok ne izbrojite do deset. Opustite se pet sekundi, pa uradite vežbu iz početka. Ponovite nekoliko puta.

Ruke iznad glave

Ukrstite ruke ispred tela i polako ih podignite iznad glave. Uz izdah ih lagano spustite u početni položaj. Ovu vežbu ponovite najmanje 10 puta. Postepeno povećavajte zamah rukama.

(FOTO) PEVAČICA POKAZALA VOJNIČKU FRIZURU! Totalno je neprepoznatljiva!

Opuštanje

Ruke opustite pored tela i njišite ih napred-nazad. Ponavljajte vežbu dok se sasvim ne opustite. U nastavku, "protresite" ruke, a zatim, dok duboko udišete, podignite ih iznad glave i spojite dlanove. Vratite ruke u početni položaj kroz izdah. Ponovite to nekoliko puta.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija