• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr/informer.rs

15.12.2019

08:40

SLATKA DROGA! Ovo su znakovi da jedete previše šećera!

Ljubav

SLATKA DROGA! Ovo su znakovi da jedete previše šećera!

Podeli vest

Gotovo svi volimo da jedemo šećer, iako znamo da može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme...

Međutim, postoji dosta znakova koji mogu da upućuju na preterivanje sa šećerom! A kad jednom shvatite šta ste telu učinili zbog šećera, slatke poslastice biće puno manje privlačne. Ovo su neki od znakova upozorenja da unosite previše šećera:

Želja za šećerom i ugljenim hidratima

Kad stalno žudite za šećerom trebalo bi da znate da imate zavisnost od šećera. U ovom slučaju treba da izvršite detoksikaciju kako biste se rešili viška šećera u svom telu.

NAJTAČNIJI NEDELJNI HOROSKOP OD 16. DO 22. DECEMBRA: Jarčevima sledi neočekivani OBRT u karijeri, a Vodolije će imati TAJNU AVANTURU!

Nedostatak energije i umor

Još jedan znak da ste zavisni od šećera je stalan osećaj umora bez određenog razloga. Iako vam šećer i ugljeni hidrati daju privremeni podsticaj, oni isisavaju energiju iz vašeg tela. Ako ste uvek umorni, čak i nakon što ste dobro spavali, možda unosite previše šećera.

Foto: Shutterstock

Problemi sa stopalima i kožom

Prekomerna konzumacija šećera može da prouzrokuej ekcem, akne i druge kožne probleme. To je zato što šećer može da stvori upalu u telu. Uklanjanje šećera iz ishrane pomaže u rešavanju ovog problema. Prema S.S. Grinu, fizijatru iz Njujorka, glavni krivac za plantarni fasciitis je šećer. Plantarni fasciitis je stanje koje uzrokuje bol u petama i stopalima. Umor i tamni krugovi ispod očiju takođe mogu da budu izazvani preteranim unosom šećera.

SEDAM MESTA gde svaka žena želi da je ljubite: I ne, usne nisu na listi!

Povećana telesna težina

Ono što je važno da imate na umu je da je previše šećera previše kalorija. To je zato što šećer ne sadrži belančevine i vlakna. Uzrok insulinske rezistencije i debljanja može da leži u preteranom proizvodnjom insulina zbog prekomernog unosa šećera.

Foto: Shutterstock

Redovne prehlade

Ako često patite od gripa i prehlade, možda jedete previše šećera. Konzumiranjem previše šećera vaše telo može slabije da se boriti protiv gripa i prehlade jer je vaš imuni sistem oslabljen.

(FOTO) ONA JE NAJLEPŠA ŽENA SVETU! Lepotica sa Jamajke proglašena za novu Mis sveta!

Ako osetite bilo koji od gore navedenih simptoma, pokušajte što pre da ograničite unos šećera kako biste poboljšali svoje zdravlje i izbegli brojne zdravstvene probleme.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:
COPYMODIFY CODE

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija