• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novi.ba/informer.rs

14.01.2020

18:41

OVO SU NAJVEĆI RAZLOZI ZAŠTO NE MOŽETE DA ZATRUDNITE: Nije nepolodnost, već nešto što većina ŽENA RADI!

Ljubav

OVO SU NAJVEĆI RAZLOZI ZAŠTO NE MOŽETE DA ZATRUDNITE: Nije nepolodnost, već nešto što većina ŽENA RADI!

Podeli vest

Brojni parovi imaju problema s procesom začeća, a ovo su neki od razloga zašto dolazi do nemogućnosti začeća.

1. ISCRPLJENOST I STRES

Stres je u današnje vreme gotovo nemoguće potpuno izbaciti iz života i jako je teško izbeći situacije koje ga stvaraju. Nazivaju ga i tihim ubicom današnjice, a život uz njega postaje iscrpljujuća trka. No, uprkos tome, ipak postoje razni načini pomoću kojih se možemo uspešno izboriti protiv stresa.

Masaže, bilo kakve opuštajuće aktivnosti i meditacije mogu pomoći da se nosite sa teškim životnim situacijama koje vas muče. Previše posla i aktivnosti treba izregulirati koliko je god više moguće i pronaći način opuštanja koji vam se najviše sviđa. Kada hormonalni sastav bude usklađen, onda će i reproduktivno zdravlje biti bolje.

Foto: pexels.com

2. NEZDRAVA ISHRANA

Vaša ishrana treba biti potpuno uravnotežena, a vaše štetne životne navike poput pušenja, alkohola, preskakanja doručka ili previše namirnica koje štete organizmu, mogu dovesti do toga da ne možete zatrudnjeti. Pripazite koliko ugljenohidrata i/ili šećera unosite u vaš organizam.

OVO JE NAJBRIŽNIJA BEBA! Pogledajte kako i o kome brine! (Video)

Ako je to više od preporučenog, to bi mogla biti jedna od glavnih prepreka. Vaša telesna težina takođe bi trebala biti u skladu s preporučenom jer gojaznost ili neuhranjenost mogu biti takođe faktori neplodnosti. Takođe i nagli gubitak težine može uzrokovati nedostatak ovulacije i neplodnost.

3. NEDOSTATAK FIZIČKE AKTIVNOSTI

U želji da svoj organizam dovedete do savršenstva, ponekad i preterano  vežbanje može uzrokovati nemogućnost zanošenja. Ako se telo previše iscrpljuje, a premalo odmara, čak i u najboljim namerama možete naštetiti procesu začeća. Pokušajte pronaći dobar balans između potpune neaktivnosti i preteranog vežbanja i birajte one aktivnosti koje vas ispunjavaju i zbog kojih se osećate dobro u vlastitoj koži, piše žena.hr.

Ako ste gojazni, nemojte se orijentisati na što brže skidanje neželjenih kilograma, nego potražite pomoć ličnog trenera i prilagodite svoje ciljeve svojim mogućnostima. Dajte sebi dovoljno vremena za postizanje željene kilaže. Ako je vaš problem nedostatak kilograma, nutricionisti i fitness stručnjaci mogu vam doista pomoći svojim savetima.

4. ORALNA HIGIJENA

Za plodnost je važno zdravlje desni. Educirajte se na vrijeme i posetite svog zubara kako biste zajedno pronašli idealno rešenje za vaše parodontalne probleme. Oralna higijena je svakako prava preventiva ako imate nameru zatrudneti, a takođe ima uticaja i na trudnoću jer se za vreme iste, količina hormona povećava, a njihova oscilacija može uzrokovati na zdravlje vaše bebe.

5. MUŠKARAC

Vrlo je važno da se fokus s nemogućnosti začeća skloni isključivo i samo sa žene i prenese i na muškarca. Vrlo je važno biti svjestan da brojni faktori utiču na reproduktivno, ali i opšte zdravlje, te se preporučuje da i vi i vaš partner obavite kompletni sistematski pregled pre nego se bacite na posao, te da postanete svesni kako biste oboje trebali pripaziti na životne navike. Budite jedno drugome podrška, opustite se i usmerite puno više pažnje i ljubavi.

6. OPTEREĆENOST ŽELJOM ZA TRUDNOĆOM

Nemogućnost zanošenja i prevelika želja za istim može stvoriti tzv emocionalni stres koji također utiče na neplodnost. Iako vam možda svi govore da se opustite i pokušate ne razmišljati o tome, vaša podsvest može činiti upravo suprotno.

Ne razmišljajte kako vam prolazi biološki sat, ne razmišljajte o bolestima i preprekama, fokusirajte se na pozitivne i opuštene misli, okružite se ljudima s kojima ćete se puno smejati i manje misliti na moguće probleme.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija