• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

20.01.2021

23:03

CEO ŽIVOT GREŠITE! Testeninu NIKAKO NE TREBA DA ISPIRATE - ali to nije jedina GREŠKA koju pravite! Isto važi i za OVE NAMIRNICE! (FOTO)

Ljubav

CEO ŽIVOT GREŠITE! Testeninu NIKAKO NE TREBA DA ISPIRATE - ali to nije jedina GREŠKA koju pravite! Isto važi i za OVE NAMIRNICE! (FOTO)

Podeli vest

Važna lekcija u kuhinji

Pranje neke hrane može dovesti do širenja bakterija i ostalih negativnih posledica po zdravlje.

U eri prskanja namirnica raznim pesticidima radi zaštite od insekata ili premazivanja voća voskom i hemikalijama, mnogi od nisu sigurni kako pravilno da ih konzumiraju, a da na ono što je jestivo ne prenesu supstance ili bakterije koje, nakon što ih pojedemo, razaraju organizam.

OVAJ ČAJ LEČI PREKO 50 BOLESTI! Sastoji se od PET sastojaka - čisti bubrege, reguliše šećer, jača imuni sistem...

Da ne biste bili u dilemi, evo kako da rukujete nekima koje svakodnevno konzumiramo...

Foto: Shutterstock

Hrana koju nikako ne bi trebalo prati pre kuvanja

Testenina - Kuvari upozoravaju da pranjem testenine uklanjate skrob koji bolje upija sos. Testeninu možete isprati jedino nakon kuvanja, ako je želite upotrebiti, recimo, u salati. U ostalim slučajevima nema potrebe, samo je odmah ocedite i povremeno promešajte.

MOĆNA KOMBINACIJA! Evo šta se događa kada pijete jabukovo sirće i med na prazan STOMAK!

Piletina - Mnogi misle da će pranjem piletine pre kuvanja rešiti problem bakterija, ali time ih samo šire na ruke i kuhinjsku radnu površinu zbog raspršivanja vode. Bakterije ćete uništiti tako što ćete meso dobro skuvati ili ispeći.

Foto: Printscreen You Tube

Ostalo meso - Isto kao i s piletinom, ne bi trebalo prati ni svinjetinu, jagnjetinu, govedinu... Bakterija ćete se rešiti, umesto vodom, visokom temperaturom kuvanja ili pečenja. Ako želite da skinete višak mesnog soka s površine, upotrebite papirni ubrus i nakon toga dobro operite ruke.

HRANA ZA PUŠAČE! 10 namirnica koje čiste pluća od toksina, odmah vraćaju u život!

Jaja - Na njih se u industrijskoj proizvodnji stavlja posebna materija kako bi se zaštitila od zaraze bakterijom. Voda uništava ovu zaštitu. Možete ih oprati neposredno pre pripreme.

(VIDEO) DA LI STE PROBALI MANASTIRSKI KROMPIR? Ako niste, obavezno to učinite, baš se lako priprema a preukusan je!

Pečurke - Njih je bolje samo kratko isprati i osušiti papirnim ubrusom umesto da ih dugo držite pod vodom ili da ih potapate. Kratko ispiranje treba uraditi isključivo pre kuvanja.

Foto: Pixabay

Ono što bi uvek trebalo oprati

Voće i povrće s jestivom korom - I ako vam se učini da je voće ili povrće koje želite da pojedete čisto, svejedno ga obavezno temeljno operite. Naravno, bez sapuna. Nakon hladnog tuša osušite ih papirnim ubrusom. Ukoliko nakon pranja i dalje ostaju masnjikave, nisu dovoljno čiste i oljuštite ih!

(FOTO) CENA, PRAVA SITNICA! Da li biste ŠOLJU ČAJA platili 70.500 dinara? Ovo su tačni DETALJI pripreme

Konzerve - Bakterije ne mogu ući u njih dok su zatvorene, ali mogu preko poklopca ako ga ne operete pre otvaranja.

Voće i povrće s nejestivom korom - Bez obzira na to kako ih ljuštite bakterije će doći do jestivog dela. Zato treba prati i dinje i lubenice.

Foto: pexels.com

Orašasti plodovi - Iako to nikada ne činimo, stručnjaci kažu da bi ih trebalo oprati, čak i ako je oljušteno, jer nikad ne znate kako su bili skladišteni. Uz to, pranjem ćete ukloniti fitinsku kiselinu, koja orašaste plodove štiti od parazita, a i te kako može naštetiti organizmu.

Sušeno voće - Ova namirnica se smatra jednom od najprljavijih, takođe zbog skladištenja i broja ruku koji ga u procesu proizvodnje dodiruju. Sem ako nije lepljivo zbog sopstvenog šećera i posuto šećerom u prahu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Eh kako smo mi nekad bili sretni,padne nam namirnica prosto se zalepi za ulicu,a mi je pokupimo i slatko pokusamo i evo nas,tu smo još uvek.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija